;
Kawaii Dance Night Bijzondere samenwerking tussen Dutch Media Week, Mobile Movie Days en Podium de Vorstin
vrijdag 07 sep ‘18
open: 21:00u | start: 21:00u
vvk € 17,50 | deur € 20
muziek | Grote zaal

Op 7 september vindt voor het eerst Kawaii Dance Night plaats in de Vorstin. Japan wordt naar Hilversum gehaald met live optredens van Massugu Banana, een theaterperformance van Iggy en Charelle en vanuit Japan DJ Todd (JAP). Verder draaien DJ’s Pascal en Meistermob met visuele ondersteuning van VJ Bloomsky. De Vorstin wordt omgetoverd tot een Japanse pop-up galerie, stap een wereld binnen en laat je verassen door alles wat Japan en Kawaii te bieden heeft. Dit event is toegankelijk voor iedereen die van Japan, cosplay, Manga, Anime en meer houdt!

Op 7 september verandert de Vorstin in een pop-up galerie van alles Kawaii en Japan. Werk van bijzondere kunstenaars, die zijn geïnspireerd door de Japanse cultuur, hangen in de ruimte. Verschillende DJ’s draaien  en de VJ toont kenmerkende beelden van Tokio. Fragmenten van commercials, Manga strips en tv programma’s waar de Kawaii cultuur herkenbaar terugkomt. Deze danceparty met DJ’s en live performances staat volledig in het teken van Kawaii, de hit trend uit Japan. Beleef en doe mee met de eerste cosplay dance partynight in Hilversum en het Gooi!

Line-up
Massugu Banana – electronisch (under)coverband
DJ Todd (JAP) – lekkerste DJ uit Japan
Iggy & Charelle – theaterperformance
DJ Pascal en Meistermob – een caleidoscopische mix van Japanse Kawaii en dance
VJ Bloomsky – hallucinerende visuals met beelden van Tokio

DJ PASCAL
Tijdens zijn vele reizen naar Japan en Hawaii heeft Pascal talloze van de zeebodem opgedoken muzikale pareltjes verzameld. Speciaal voor de Kawaii Party zal Pascal in de Vorstin de zon laten schijnen met een platenkoffer vol Exotica, Hawaiiaanse disco, Japanse latin en funky curiosa uit Okinawa.

MASUGU BANANA
De drie leden van MASUGU BANANA ontmoetten elkaar tijdens het zoeken naar sterrenzand op Hoshizuna Beach op het Japanse eiland Taketomi. Een plotseling opzettende tyfoon dwong de heren echter een veilig heenkomen te zoeken. Gedurende de 72 uur die zij samen in een ondergrondse fruitopslag schuilhielden ontstond het idee om een band te beginnen en werd de kiem gelegd voor de show waarmee zij vanavond naar de Vorstin komen.

Verwacht een dadaïstisch discopunkspektakel, dat zal aantonen dat de rechte banaan wel degelijk bestaat.

Wat is Kawaii?
Kawaii is eigenlijk de wens om in een sprookje te kunnen blijven leven, in een wereld die vriendelijk en zacht is. Kawaii is ook de vorm om te kunnen rebelleren op een vriendelijke en pacifistisch manier vormgegeven.
Sebastian Masuda, een van de uitvinders van Kawaii in Japan legt in dit artikel uit wat het precies inhoud en hoe het is ontstaan (Engelstalig). 

Kawaii Dance Night is een bijzondere samenwerking tussen Dutch Media Week, Mobile Movie Days en Podium de Vorstin.

Dutch Media Week 2018
Dutch Media Week is hét festival voor iedereen die van media houdt. Van 1 tot 10 september is Dutch Media Week de plek om inspiratie op te doen, jezelf te verwonderen en de impact van media te ontdekken. Het festival laat de laatste ontwikkelingen zien aan de hand van inspirerende bijeenkomsten, experimentele producten en vele andere uiteenlopende activiteiten op het Media Park, bij Beeld en Geluid en op een aantal andere locaties in Hilversum. Tien dagen lang organiseert en faciliteert Dutch Media Week ontmoetingen, kennissessies, experimenten en innovaties over media in al haar facetten.

Een onderdeel van Dutch Media Week is Mobile Movie Days (4-7 sep).
Nieuws maken en wereldwijd verspreiden met smartphones en andere mobile devices is een snel groeiend fenomeen. MOJO’s de bijnaam voor mobile journalists, veroveren de wereld met hun bijzondere reportages. Instituut Beeld en Geluid is de locatie voor een uniek congres met internationale sprekers, workshops en MOJO’s die laten zien hoe zij met deze nieuwe manier van werken spraakmakende nieuwsitems gemaakt hebben. Op de stands in het randprogramma presenteren leveranciers een scala aan hardware en gadgets.


The Eagles Legacy vr 7 sep ‘18
VUNZIGE DEUNTJES za 8 sep ‘18
Word lid van onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste shows.

Verstuur

Binnenkort in De Vorstin:

Volg ons op spotify