Kayak Hun allerlaatste Nederlandse show ooit
zaterdag 14 mei ‘22
open: 19:30u | start: 20:30u
muziek | Grote zaal

Kayak keert op 14 mei terug naar De Vorstin voor hun àllerlaatste Nederlandse show ooit… Dit mag je dus niet missen!

Hiermee is de cirkel rond, want hun eerste Nederlandse optreden ooit was in 1972 in Hilversum. Kayak sluit niet uit dat de band voor speciale projecten of gelegenheden nog eens samen het podium op zal stappen, maar in tourverband is het na deze tournee voorbij.

Je kunt Kayak kennen van o.a. Want You To Be Mine, Ruthless Queen, Lyrics, Merlin en vele andere internationale successen. Het meest recente album Out Of This World is Kayaks achttiende studioalbum en bevat divers materiaal vol met energie als vanouds. De huidige formatie bestaat uit Ton Scherpenzeel, Bart Schwertmann, Marcel Singor, Kristoffer Gildenlöw en Hans Eijkenaar.

Toetsenist/bandleider Ton Scherpenzeel licht het besluit toe: “Aan elke reis, hoe prachtig ook, komt een keer een eind. De rest van de band had nog best door willen gaan, dus dat maakte de beslissing extra moeilijk. En het spelen zelf vind ik ook nog altijd ontzettend leuk. Maar er komt ontzettend veel (en steeds meer) bij kijken voor bands zoals wij om zo’n tour tot een goed einde te brengen en ik voel bij mezelf dat de rek er beetje uit is. En hoe jammer ook, ik wil liever te vroeg stoppen dan te lang doorgaan.”

 

 

Support: Lesoir

Lesoir is een progressieve rockband vol gepassioneerde muzikanten uit Limburg die in 2021 haar 10e levensjaar ingaat. In de progscene heeft de band een flink (internationaal) CV opgebouwd met als hoogtepunten van de afgelopen jaren het touren door Europa met Evergrey, Night of the Prog, Midsummer Prog, tours door China en de Balkan in 2018 en dan als kers op de taart in 2019 vijf weken op headliner tour met Riverside. Met al deze ervaring op zak is Lesoir nu op haar artistieke hoogtepunt met als magnum opus hun vijfde studioalbum Mosaic, die in mei 2020 uitkwam.

Aangesterkt met producers-duo John Cornfield (Muse, Supergrass, Ben Howarden, Robert Plant) en Paul Reeve (vocal producer van Matt Bellamy) wordt Mosaic vormgegeven in een tien dagen durende sessie in Airfield studio van War Of the World gitarist Jo Partridge. Met 10 jaar tussen de release van de debuutplaat en deze vijfde langspeler, durft Lesoir met trots te zeggen dat Mosiac de plaat is geworden die Lesoir eindelijk écht definieert.

 

Je kunt ook tickets kopen bij Platenhuis ’t Oor aan de Leeuwenstraat in Hilversum!


Comedy Cowboys do 19 mei ‘22
Word lid van onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste shows.

Verstuur

Binnenkort in De Vorstin

Volg ons op spotify