;
Kim Wilde Tijdloos popicoon bekend van o.a. ‘Kids in America’ , 'Cambodia', 'View from a Bridge' en ‘Anyplace, Anywhere, Anytime'
zaterdag 11 nov ‘17
open: 20:00u | start: 20:30u
vvk € 40,50 | deur € 40,50
muziek | Podium de Vorstin

Wie kent ze niet; de heerlijke new wave hits waarmee Kim Wilde in de eighties de Europese hitparades bestormde? Haar debuut ‘Kids in America’ werd in 1981 direct een internationaal succes, gevolgd door topsongs als ‘Cambodia’, ‘View from a Bridge’ en ‘Never Trust a Stranger’. Ruim dertig jaar na haar debuut, kent haar carrière een tweede jeugd. In 2017 toert dit tijdloze popicoon door ons land en doet daarbij ook de Vorstin aan!

Kim Wilde doet haar naam eer aan. Haar songs zijn soms een tikkeltje ruig, maar tegelijk gevoelig, door de aanstekelijk melancholieke klank van haar stem. Rock met een twist, die begin jaren ’80 de titel New Wave mee kreeg. Een stijl die goed in de smaak viel bij het internationale poppubliek. In 1983 werd ze bij de Engelse BPI Awards uitgeroepen tot beste Engelse zangeres.

In de jaren ’90 laste ze een muzikale sabbatical in en vulde ze haar tijd met het moederschap en tuinieren. Maar Kim kwam terug, en hoe. In 2003 scoorde zij samen met de Duitse zangeres Nena de adembenemende tweetalige hit ‘Anyplace, Anywhere, Anytime’.  Ze stond hiermee maar liefst vijf weken op nummer 1 in de Nederlandse hitparade. Dat succes markeerde haar comeback op het podium en in de studio. Met ‘You came’ scoorde ze in 2006 weer een hit en er volgden diverse nieuwe albums, met als laatste wapenfeit haar kerstalbum ‘Wilde Winter Songbook’ in december 2014. Momenteel werkt de zangeres aan een nieuw album.

Lawrence Hill verzorgt op 11 november het voorprogramma van Kim Wilde!
De gitaar kwam op 6-jarige leeftijd in het leven van Lawrence nadat hij zijn neefjes had zien spelen en dacht dat het er cool uit zag! Maar, het werd al snel een obsessie die zich steeds verder ontwikkelde gedurende zijn schooltijd.
Lawrence schreef al vele nummers, naar eigen zeggen draait Kim Wilde zijn ‘Until The End Of Time’ EP nog steeds in haar auto.

Na afloop van het concert kun je nog heerlijk met je voetjes van de vloer tijdens De Verrukkelijke 80’s

Fotocredit: Steve Ullathorne


The Royal Engineers + The Cosmic Carnival za 11 nov ‘17
Word lid van onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste shows.

Verstuur

Binnenkort in De Vorstin:

Volg ons op spotify