Kim Wilde Tijdloos popicoon bekend van o.a. ‘Kids in America’ , 'Cambodia', 'View from a Bridge' en ‘Anyplace, Anywhere, Anytime'
zaterdag 11 nov ‘17
open: 20:00u | start: 20:30u
vvk € 40 | deur € 40
muziek | Podium de Vorstin

Wie kent ze niet; de heerlijke new wave hits waarmee Kim Wilde in de eighties de Europese hitparades bestormde? Haar debuut ‘Kids in America’ werd in 1981 direct een internationaal succes, gevolgd door topsongs als ‘Cambodia’, ‘View from a Bridge’ en ‘Never Trust a Stranger’. Ruim dertig jaar na haar debuut, kent haar carrière een tweede jeugd. In 2017 toert dit tijdloze popicoon door ons land en doet daarbij ook de Vorstin aan!

Kim Wilde doet haar naam eer aan. Haar songs zijn soms een tikkeltje ruig, maar tegelijk gevoelig, door de aanstekelijk melancholieke klank van haar stem. Rock met een twist, die begin jaren ’80 de titel New Wave mee kreeg. Een stijl die goed in de smaak viel bij het internationale poppubliek. In 1983 werd ze bij de Engelse BPI Awards uitgeroepen tot beste Engelse zangeres.

In de jaren ’90 laste ze een muzikale sabbatical in en vulde ze haar tijd met het moederschap en tuinieren. Maar Kim kwam terug, en hoe. In 2003 scoorde zij samen met de Duitse zangeres Nena de adembenemende tweetalige hit ‘Anyplace, Anywhere, Anytime’.  Ze stond hiermee maar liefst vijf weken op nummer 1 in de Nederlandse hitparade. Dat succes markeerde haar comeback op het podium en in de studio. Met ‘You came’ scoorde ze in 2006 weer een hit en er volgden diverse nieuwe albums, met als laatste wapenfeit haar kerstalbum ‘Wilde Winter Songbook’ in december 2014. Momenteel werkt de zangeres aan een nieuw album.

Na afloop van het concert kun je nog heerlijk met je voetjes van de vloer tijdens De Verrukkelijke 80’s

Fotocredit: Steve Ullathorne

Tickets are also available at Ticketmaster

Voor dit concert zijn er ook fysieke kaarten te koop bij Platenhuis ’t Oor (je kunt alleen contant betalen!)Kim Wilde Live

AVROTROS muziekcafé za 11 nov ‘17
De Verrukkelijke 80’s! za 11 nov ‘17
Word lid van onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste shows.

Verstuur

Binnenkort in De Vorstin:

Volg ons op spotify