;
King Of The World Nederlandse blues-, rhythm & rootsband
vrijdag 28 apr ‘17
open: 20:00u | start: 20:30u
vvk € 19,50 | deur € 19,50 | CJP/65+ € 18,50
muziek

De Nederlandse blues-, rhythm & rootsband King Of The World komt op 28 april naar de Vorstin. In 2012 werd de band rondom Erwin Java (Cuby & the Blizzards) opgericht en gooide hoge ogen met albums ‘Can’t Go Home’, ‘KOTW’ en het live-album ‘Live in Paradiso’. De landelijke waardering voor blues & roots band heeft zich begin 2014 geuit in het winnen van vijf Blues Awards (beste drummer, beste toetsenist, beste bassist, beste gitarist en beste band). Het voorprogramma wordt verzorgd door Toine Scholten.

Sinds de oprichting begin 2012 is het snel gegaan met “ (K)ing (O)f (T)he (W)orld“ Ruud Weber (leadvox/bgtr), Fokke de Jong (drs/bvox), Govert van der Kolm (Hammond/bvox) en Erwin Java (gtr). In minder dan 4 jaar tijd heeft deze groep via de albums “Can’t Go Home” (2013), “KOTW” (2014) en “Live at Paradiso” (2015) zijn reputatie in het Nederlandse bluescircuit gevestigd. Alle 3 albums vielen louter lovende reviews ten deel, zowel in de binnen- als buitenlandse muziekpers. Ook de live-reputatie, die de band heeft opgebouwd middels optredens op onder meer festivals als North Sea Jazz Festival, Highlands, Ribs ’n Blues, R & B Night Groningen en Bluesrock Tegelen, heeft aan het succes bijgedragen.

De band heeft er ook al verscheidene TV en radio-shows op zitten waaronder Pauw en Witteman (TV 2x), Vrije Geluiden (TV),Derksen on the Road (TV),Jongens van het Noorden(TV), TROS-muziekcafé (radio) en Countdowncafé (radio) . De verder toegenomen landelijke waardering voor KOTW heeft zich begin 2014 geuit in het winnen van 5 Blues Awards (beste drummer, beste toetsenist, beste bassist, beste gitarist en beste band). Ook de eerste shows in Duitsland zijn inmiddels succesvol afgerond en hebben geresulteerd in een tour bij de oosterburen begin 2017.

“ Cincinnati ” is de titel van het 4e album van King of the World dat op 3 oktober 2016 uitkomt. De groep greep met beide handen de kans aan om onder leiding van producer Erwin Musper ( o.a. Anouk,Van Halen,Scorpions,Def Leppard,David Bowie,Mick Jagger) dit album op te nemen. Voor deze produktie vloog de groep op 1 mei jongstleden naar Cincinnati , Ohio (USA) om daar in de Bamboo Room Studio’s in 10 dagen tijd 13 nummers aan de geluidsband toe te vertrouwen.

De keuze voor een studio in de USA was snel gemaakt: voor alle bandleden geldt dat de muziek waarmee ze zijn opgegroeid en door zijn ge-inspireerd zijn bakermat vindt in dit land. Wat is er mooier dan om in “the cradle of roots-, rhythm & blues “het creatieve opnameproces te beleven? Onder de 13 stukken bevindt zich 1 cover : “Life in the fast lane” van de Eagles, de overige 12 zijn eigen composities. En…. op een aantal tracks zijn blazers en achtergrondzangeressen te horen.

Toine Scholten

Toine Scholten is een Haagse gitarist en vocalist die zijn inspiratie haalt ui Blues en Jazz. Hij is momenteel bezig met zijn Debuut E.P. ‘’Diversity’’. Daarnaast reist en speelt Scholten door heel Europa. Hij verbreedt zijn Blues- en Jazzroots door verschillende muzikale gebieden te onderzoeken.

Toine Scholten heeft gespeeld bij De Wereld Draait Door en was onderdeel van de talentenshow The Best Singer-Songwriter van Nederland. Hij stond in het voorprogramma van onder andere Robben Ford, Matt Scofield en Cory Henry. Op dit moment verzorgd de gitarist/zanger de supporting acts voor gitarist Erwin Java (bekend van o.a Herman Brood, Cuby and The Blizzards) die met zijn band King Of The World door Europa toured.

Voor dit concert zijn er ook fysieke kaarten te koop bij Platenhuis ’t Oor (je kunt alleen contant betalen!)


AVROTROS muziekcafé met o.a. Spinvis za 29 apr ‘17
Word lid van onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste shows.

Verstuur

Binnenkort in De Vorstin:

Volg ons op spotify