;
Knivoj eindfeest Vooprogramma: Wortel + Seb Adams
vrijdag 16 nov ‘18
open: 20:00u | start: 20:30u
vvk € 5 | deur € 5
muziek | Kleine zaal

Dit optreden is minstens zo belangrijk voor de mensheid als de uitvinding van tandenstokers en jullie kunnen daarom een show verwachten waar de meest gekke dingen in voorkomen. Denk kostuumwissels, Viandellen en stringetjes kanon. Het gaat een groot feest worden op 16 november.

Zes jaar geleden begon knivoj als grap tussen een paar scouting vrienden. Met een verlepte gitaar, een keyboard en een kinder drumstel speelde ze het is een nacht op een scouting feestje. Voor de mensen die nog steeds niet doorhebben waar Knivoj nou voor staat; Het is de gitarist zijn lievelings band achterstevoren geschreven.

Heel wat feestjes en optredens later is deze grap toch gruwelijk uit de klauwen gelopen en kun je bijna van kwaliteit spreken. De band is qua bezetting kleine beetjes veranderd in de loop van de jaren, maar dat heeft de pret nooit mogen drukken.

Ze hebben kroegen failliet gespeeld en vele speelgelegenheden in een ravage achtergelaten, Maar een ding is en blijft een feit. Waar Knivoj is, daar is het feest! En wat voor een.

Bij alle grappen zit een punch line, en na jaren van feest maken gaan de mannen van Knivoj met pensioen. Ze willen jullie nog een keer meenemen op een reis terug in de tijd waarin ze alle themas die ze hebben gespeeld nog een keer aan jullie laten zien.

Wortel
Waar kan je beter je livedebuut maken dan op het eindfeest van de legendarische feestband Knivoj? Dat dacht de Utrechtse band Wortel dus ook. Ontstaan uit een overschot aan muzikale ideeën en de obscure zangambitie van gitarist Sander Zwart, zag deze band aan het eind van 2015 voor het eerst het levenslicht. De formatie van Wortel —waarbij de naam is geïnspireerd door zowel de haarkleur van de frontman als door de iconische, multi-interpretabele vorm van deze groente— werd al snel aangevuld met bassist Jelmer Silvis en drummer Lazlo de Vries. Onder het motto ‘wij zijn Wortel en wij maken liedjes’ produceert powertrio naar eigen zeggen rechttoe rechtaan rock ’n roll met een flinke dosis gitaargeweld.

Seb Adams
“my head is full of nightmares and flareguns”. Krijg je hierdoor automatisch het deuntje in je hoofd? nou wij in ieder geval wel! Om jullie daar allemaal live van te laten genieten presenteren wij support act nummer twee: Seb Adams!

Seb Adams combineert de energie van gitaarpop met de luchtigheid van electropop. Contrasten staan centraal: donkere teksten op dansbare muziek. Als het allemaal tegen zit kan je er maar beter plezier in hebben! Verwacht een show vol aanstekelijke songs, lekkere synths en dansbare drops!


Yellowjackets (USA) vr 16 nov ‘18
Word lid van onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste shows.

Verstuur

Binnenkort in De Vorstin:

Volg ons op spotify