;
Kovacs Cheap Smell tour 2018
zaterdag 29 sep ‘18
open: 20:00u | start: 21:00u
vvk € 27,50 | deur € 27,50
muziek | Grote zaal

De kaalgeschoren chanteuse die de stem van een soullegende onder haar donzige berenkap verstopt, Sharon Kovacs staat op 29 september in de Vorstin! Ze is ontstaan uit het muziekcollege en geïmproviseerde open mic-avonden in Eindhoven, en heeft haar eigen unieke pad gesmeed door de slinkse wendingen en verwarringen in het leven en betoverde de wereld met haar verdorven uitstraling. Inmiddels staat haar tweede album Cheap Smell voor de deur. Dit komt midden augustus uit. Precies genoeg tijd om de songs uit je hoofd te leren!

Haar Bond-achtige tango-noir van haar 2013 EP ‘My Love’, deels opgenomen in Cuba, was meteen een Europese hit, bereikte zelfs nummer één in Griekenland, en in 2015 bereikte haar debuutalbum ‘Shades Of Black’ de hitlijsten in 36 landen. de Top Tien in Duitsland en hit Number One in haar Nederlandse thuisland.

Zestig miljoen YouTube-views, een modellencontract met Viva Paris, een combinatie van onderscheidingen en spraakmakende sets op grote festivals en later een slot voor Robbie Williams-ondersteuning is het tijd voor een nieuw album en een tour. Haar tweede album ‘Cheap Smell’ is een van de meest open, eerlijke en geïnspireerde toekomstige soulalbums van het decennium, genoemd naar haar vorige pre-fame band en – net als haar debuut – om het positieve te vinden in de moeilijkste delen van het leven. Strak pogen in het aanpakken van het licht en de schaduw van moderne relaties, het is een serie biechtstoelen over wilde liefde en beledigende romantische webben, over hedonisme en verslaving, die de ruige emotionele rollercoaster van Sharon de afgelopen jaren volgt – muzikale en romantische partners verliezen en bouwen een nieuwe Kovacs-familie vanaf de grond rond producent Liam Howe. “Het hele album is deze reis waarbij ik merk dat ik eigenlijk moet leren om gelukkig te zijn met mezelf”, bekent ze, “en sommige delen van mezelf te accepteren die misschien niet perfect zijn.”

Support: Ellenor Vora

Voor de support tijdens deze tour blijft Kovacs dicht bij huis. Ze scoutte Ellenor Vora op haar oude opleiding Rockcity Institute! Ellenor Vora (Ellenor Victoria Odessa Rose Alice) is een Nederlandse solo artieste. Ze maakt donkere Indie/Ambience tracks. Ze gebruikt drumtracks waar ze gitaar en bas over geen speelt. Hiermee maakt ze een donkere atmosfeer. Haar muziek is geinspireerd door Daughter en Chelsea Wolfe. She uses backing/drum tracks, while playing guitar or bass guitar, to create a dark atmosphere. Haar bandleden: Jesse van Eiken (guitar), Miekie Capello (midi keys and samples) and Danielle Warners (bass).

Voor dit concert zijn er ook fysieke kaarten te koop bij Platenhuis ’t Oor (je kunt alleen contant betalen!)


TOKO | BOKOESAM za 29 sep ‘18
Word lid van onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste shows.

Verstuur

Binnenkort in De Vorstin:

Volg ons op spotify