;
Kovacs Cheap Smell tour 2018
zaterdag 29 sep ‘18
open: 20:00u | start: 21:00u
vvk € 27,50 | deur € 27,50
muziek | Grote zaal

De kaalgeschoren chanteuse die de stem van een soullegende onder haar donzige berenkap verstopt, Sharon Kovacs staat op 29 september in de Vorstin! Ze is ontstaan uit het muziekcollege en geïmproviseerde open mic-avonden in Eindhoven, en heeft haar eigen unieke pad gesmeed door de slinkse wendingen en verwarringen in het leven en betoverde de wereld met haar verdorven uitstraling. Inmiddels staat haar tweede album Cheap Smell voor de deur. Dit komt midden augustus uit. Precies genoeg tijd om de songs uit je hoofd te leren!

Haar Bond-achtige tango-noir van haar 2013 EP ‘My Love’, deels opgenomen in Cuba, was meteen een Europese hit, bereikte zelfs nummer één in Griekenland, en in 2015 bereikte haar debuutalbum ‘Shades Of Black’ de hitlijsten in 36 landen. de Top Tien in Duitsland en hit Number One in haar Nederlandse thuisland.

Zestig miljoen YouTube-views, een modellencontract met Viva Paris, een combinatie van onderscheidingen en spraakmakende sets op grote festivals en later een slot voor Robbie Williams-ondersteuning, Kovacs ‘donkere, rauwe, openhartige ziel met verschillende accenten van de groten (Holliday , Simone, Bassey, Winehouse, Portishead’s Beth Gibbons) staat op het punt om van haar een zwoele superster te maken. Haar tweede album ‘Cheap Smell’ is een van de meest open, eerlijke en geïnspireerde toekomstige soulalbums van het decennium, genoemd naar haar vorige pre-fame band en – net als haar debuut – om het positieve te vinden in de moeilijkste delen van het leven. Strak pogen in het aanpakken van het licht en de schaduw van moderne relaties, het is een serie biechtstoelen over wilde liefde en beledigende romantische webben, over hedonisme en verslaving, die de ruige emotionele rollercoaster van Sharon de afgelopen jaren volgt – muzikale en romantische partners verliezen en bouwen een nieuwe Kovacs-familie vanaf de grond rond producent Liam Howe. “Het hele album is deze reis waarbij ik merk dat ik eigenlijk moet leren om gelukkig te zijn met mezelf”, bekent ze, “en sommige delen van mezelf te accepteren die misschien niet perfect zijn.”

Van het wrang, vrolijk woordspel van ‘Adickted’, over het verliezen van een ex aan cocaïne, tot theatrale ontledingen van de ziel van het trekken van misbruik
relaties (‘Play Me’, eerste single ‘Black Spider’) en een hartverwarmend nummer over het ontmoeten van de vader die ze nooit als kind kende (‘Mama & Papa’), ‘Cheap Smell’ is net zo donker als heerlijk, maar met een twinkeling in zijn oog. ‘Midnight Medicine’ is een regelrechte viering van seks en ‘It’s The Weekend’ een ode aan het krijgen van rechtschapen, zalig stoned. In de grote canon van legendarische biechtstoelen uit de moderne ziel naast ‘Back To Black’, is ‘Cheap Smell’ een genezend album, een glorieuze trawl door het emotionele puin van Kovacs om uiteindelijk opnieuw te bouwen. “Vanaf hier ben ik op een goede plek”, zegt ze, “de mensen waar ik van houd nu om mij heen. Het album heeft me echt geholpen om meer gelukkig te zijn. Ik heb veel over mezelf geleerd en muzikaal. Ik heb veel meer vertrouwen in de dingen die ik nu maak dan ik tevoren was. ”

Voor dit concert zijn er ook fysieke kaarten te koop bij Platenhuis ’t Oor (je kunt alleen contant betalen!)


Janne Schra vr 28 sep ‘18
Open Podium zo 30 sep ‘18
Word lid van onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste shows.

Verstuur

Binnenkort in De Vorstin:

Volg ons op spotify