;
Krachtstroom Festival (Inter)nationale metalbands, 2 podia
zondag 18 okt ‘15
open: 14:00u | start: 14:30u
€0 | €0 | €0
muziek | Podium de Vorstin

Krachtstroom en de Vorstin zijn trots om te vermelden dat op zondag 18 oktober 2015 er 14 (inter)nationale metalbands verspreid over twee podia zullen spelen. Met o.a. SODOM, SHINING, ROTTING CHRIST, EQUILIBRIUM, ENTHRONED, HERDER, BODYFARM, SMOTHERED, TEETHGRINDER, DIVINE SINS, THE FIFTH ALLIANCE, ETHEREAL, ASYLUM OF APATHY

De eerste bevestigde band is headliner Sodom uit Duitsland. Deze legendarische band staat al jaren bekend als een van de grootste thrash-metal bands uit Duitsland en komt speciaal voor een exclusieve show in 2015 naar Krachtstroom Festival. Klassiekers als ‘Outbreak Of Evil’, ‘The Saw Is The Law’ en ‘Agent Orange’ zullen ongetwijfeld niet uitblijven!

Uit het Zweedse Halmstad komt Shining over naar Hilversum om hun ‘depressive black metal’ door De Vorstin te laten schallen. De beruchte band met bandleider Niklas Kvarforth in de gelederen belooft een unieke show met de donkerste songs uit de discografie, evenals materiaal van de laatste klapper van een release ‘IX – Everyone, Everything, Everywhere, Ends’.

Metalfans die bij de term ‘black metal’ voornamelijk aan de Scandinavische bands moeten denken, vergeten dat uit Griekenland Rotting Christ komt! Deze legendarische band is al vanaf 1987 actief en staan garant voor een heavy show in de Vorstin!

Liefhebbers van pagan- en folkmetal opgelet, want Equilibrium speelt op Krachtstroom Festival! Het Duitse ensemble is in voor een feestje met een pint in de hand, zo bewijst de band op de nieuwste release ‘Erdentempel’. Na meerdere malen op gigantische festivals als Graspop Metal Meeting en Wacken Open Air te hebben gestaan, zijn wij trots om te melden dat de band op 18 oktober in Hilversum staat. BIER!

Onze zuider-black metal-buren ENTHRONED zijn ook vertegenwoordigd. De band heeft vorig jaar hun tiende plaat ‘Sovereigns’ uitgebracht en zullen tijdens dit eerste Krachtstroom Festival een brok aan kwaliteit laten horen. IJskoud en pikdonker!

Herder = HARDER! De sludge- en doommachine uit Groningen heeft vorig jaar al in de Vorstin laten zien een vaste waarde te zijn in de Nederlandse metal scene, een reputatie welke de heren op Krachtstroom Festival ongetwijfeld waar gaan maken! Met onder anderen Ché Snelting (Born From Pain) en JB van der Wal (Aborted) hebben we hier te maken met een heuze all-star band!

Bodyfarm uit Amersfoort is een toevoeging voor de death metal liefhebbers! Sinds hun tweede plaat ‘The Coming Scourge’ gereleased is op het alom bekende Metal Blade Records, is er geen ontkomen meer aan deze metalmachine uit de Keistad. Na veel shows in binnen- en buitenland is Hilversum eindelijk aan de beurt om omver geblazen te worden door het viertal!

Voor het Zweedse Smothered is Hilversum al seen tweede thuis. De band speelde er hun eerste buitenlandse show ooit in het café van De Vorstin en hebben getekend bij het Hilversumse label Soulseller Records. Hun credo is ‘Death Metal Done Right’, dat zullen de sympathieke heren bewijzen met hun snoeiharde metal a la Entombed, Grave en Dismember!

Ook Teethgrinder zal de act de présence geven. De furieuze grind, hardcore en deathmetal is niet de minste, gezien de heren met slechts 1 EP op zak al shows hebben gedaan op Incubate, Obscene Extreme en Into The Grave. In mei volgt de eerste full lenght ‘Misantrophy’, waar ongetwijfeld veel materiaal van langs zal komen op 18 oktober.

Als organisatie vinden wij het belangrijk om hardwerkende bands uit de eigen omgeving te stimuleren, daarom was het een logische keuze om de modern death metal van Divine Sins te laten spelen op Krachtstroom Festival! De nieuwe plaat ‘Akuma’ is een knaller van jewelste waar de band hun sound geperfectioneerd en helemaal eigen hebben gemaakt.

Een enorm dynamische en slepende mix van doom, sludge en hardcore, dat is wat The Fifth Alliance speelt. Op hun laatste zielenkind ‘Unrevealed Secrets Of Ruin’ laat de band een volwassen en vooral donkere sound horen, met zangeres Silvia Berger als boegbeeld. Wij voorspellen een intense show in Podium De Vorstin!

Ethereal, de eerste metalband die de Grote Prijs van Nederland won staat ook bij ons op Krachtstroom Festival! Ethereal is hard op weg een vaste waarde te worden in het Nederlandse en Europese metallandschap met een mix van Scandinavische thrash/death en een Amerikaanse attitude!

Wij hebben het Hilversumse Asylum of Apathy bereid gevonden om het festival te laten openen, waar wij erg content mee zijn! Als organisatie vinden wij het belangrijk om lokaal talent een podium te geven, daarom viel de keuze al snel op deze jonge honden, die naar eigen zeggen beinvloed zijn door bands als Lamb Of God, The Black Dahlia Murder en zelfs Morbid Angel!

Gedurende de hele dag zullen er in totaal 14 (inter)nationale bands in zowel de grote als kleine zaal van Podium de Vorstin optreden.

Voor dit concert zijn er fysieke kaarten te koop bij Platenhuis ’t Oor.

Timetable KrachtstroomfestivalThe Overslept EP release vr 23 okt ‘15
Word lid van onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste shows.

Verstuur

Binnenkort in De Vorstin:

Volg ons op spotify