;
Krachtstroom: Phantom Elite + Beyond God + At First
vrijdag 14 dec ‘18
open: 20:00u | start: 20:30u
vvk € 13,50 | deur € 13,50
muziek | Kleine zaal

Het is weer hoog tijd om een avond keihard te rammen! En waar doe je dat nu beter dan in de Vorstin, tijdens Krachtstroom? Op 14 december staat Krachtstroom in het teken van female-fronted bands: Phantom Elite, Beyond God en At First

Phantom Elite
Een frisse en krachtige wind, zo kan je Phantom Elite wel omschrijven. De band ontstond twee jaar geleden toen Sander Gomman zijn tweede album ‘Serenades of the Netherworld’ releasde. Gomman bracht een stel jonge muzikanten bij elkaar zodat ze zijn materiaal voor het eerst live op het podium konden spelen, maar chemie tussen de bandleden was zo sterk, dat de vonken er vanaf sprongen. Hier moest het niet bij blijven. Ze raakten zo geïnspireerd door elkaar dat het niet lang duurde tot hun debuutalbum daar was, een aangename prog-metal plaat.

At First
Sommige bands zoeken grenzen op. At First is zo’n band, ze laten horen welke brede invloeden alternatieve rock en metal hebben. Invloeden die variëren van Rage Against the Machine tot Parkway Drive en Halestorm tot System of a Down. Dat, in combinatie met songteksten over toekomstige doembeelden van een apocalyptische wereld, laten je even in een scène van een science-fictionfilm wanen. Verwacht een energieke live-performance met beukende, groovy stukken, snijdende gitaren en epische zanglijnen krachtige uithalen.

Beyond God
Beyond God weet wel hoe je voor een sfeer zorgt. De band wordt niet voor niets vergeleken met grote namen als Evanescence, Within Temptation, Nightwish en Epica. Maar toch hebben ze een eigen stijl. Beyond God wisselt heavy metal af met klassieke en symfonische partijen. Zware gitaren, bass, en drums worden gecombineerd met rustige keyboardpartijen. De vocalen van frontvrouw Meryl Foreman vullen alles perfect aan. Het ene moment ben je in een donkere wereld, het andere moment in een lichte.

 


Avrotros Muziekcafé za 15 dec ‘18
Word lid van onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste shows.

Verstuur

Binnenkort in De Vorstin:

Volg ons op spotify