Krachtstroom Presents: American Head Charge Verplichte kost voor elke liefhebber van metal, hardrock en alles daartussen!
vrijdag 22 sep ‘17
open: 20:00u | start: 20:30u
vvk € 18,50 | deur € 18,50
muziek |

Het is weer hoog tijd om een avond keihard te rammen! En waar doe je dat nu beter dan in de Vorstin, tijdens Krachtstroom? Op 22 September staan American Head Charge (USA), Once Human (USA) en In Death (AUS) klaar om de zaal volledig af te breken.

American Head Charge (USA)
In 2001 brak American Head Charge door in Amerika met hun debuutalbum ‘The War of Art’. Een album dat het beste kan worden omschreven als bijzonder en gevaarlijk, en misschien nog wel belangrijker; écht anders! De combinatie van de industriële grind van Ministry en Marilyn Manson en de experimentele melodieën van Faith No More zorgde ervoor dat de band dat jaar mee mocht op een wereldtour met Slipknot.
Sinds die tijd doorstond de band de dood van gitarist Bryan Ottosonm talloze tours, en zijn ze zelfs even van de aardbomen verdwenen. Maar inmiddels is de band terug! Gewapend met nieuwe muziek en harde gitaarriffs. American Head Charge’s geluid blijft diepgeworteld in in catchy alternatieve metal. Industriële intermezzo’s en groovy hardheid.

Once Human (USA)
Evolution is niet alleen de titel van Once Human’s release, het is ook een gewapend statement. Het ijs al gebroken met hun debuut ‘The Life I Remember’in 2015 heeft de band inmiddels melodische death metal dramatisch voorbij gestevend en heeft zich ontwikkeld tot iets complexer, emotioneler en verwoestend hards! De band, bestaande uit vocaliste Lauren Hart, Logan Mader (oa. Producer Goijira en Devildriver, en de oorspronkelijke gitarist van Machine Head), drummer Dillon Trollope, Bassist Damien Rianaud en gitaristen Skyler Howren en Max Karon, pusht zichzelf duidelijk om echt iets unieks te produceren.
De eerste single van Evolution, Eye of Chaos, brengt alle elementen dat het album zo ingrijpend maakt samen en pakt daarmee meteen de aandacht!

In Death (AUS)
Vijfkoppige metalband ‘In Death…’ tourde, gedreven door hun passie voor live shows en ‘good times’ al door de U.S.A. en Australië, op 22 september zie je ze bij Krachtstroom in de Vorstin.
De Australische metalband combineert een eclectische mix van stijlen en valt hiermee niet te categoriseren in een specifiek subgenre. Of je nu wel of geen fan bent van metal. Deze band blaast je hoe dan ook weg.

Voor dit concert zijn er ook fysieke kaarten te koop bij Platenhuis ’t Oor (je kunt alleen contant betalen!)


Comedy Cowboys do 21 sep ‘17
Patat Met: Aestrid + Black Oak + Midas vr 22 sep ‘17
Word lid van onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste shows.

Verstuur

Binnenkort in De Vorstin:

Volg ons op spotify