;
Krachtstroom Presents: Memoriam (ex Bolt Thrower)
donderdag 14 sep ‘17
open: 20:00u | start: 20:30u
vvk € 19,50 | deur € 19,50
muziek

De band gooide hoge ogen met hun optreden op Roadburn en op 14 september staat de old-school death metal band Memoriam in de Vorstin. Aan Fractured Insanity en Paper Doll Decay de eer om het publiek warm te krijgen!

Memoriam
Memoriam is de band van Karl Willetts (ex Bolt Thrower), Frank Healy (Benediction), Andy Whale (ex Bolt Thrower) en Scott Fairfax. Na het overlijden van Martin Kearns (drummer Bolt Thrower) in September 2015 hebben ze besloten niet verder te gaan met Bolt Thrower. Zo is Memoriam ontstaan, old school death metal met een vleugje grindcore. Zoals we het van de heren wel gewend zijn, maar zeker geen kopie.

Ondertussen heeft Memoriam de ‘Hellfire demo’s’ I en II op vinyl uitgebracht en de eerste persing uitverkocht. Het full album ‘For the fallen’ is 24 Maart 2017 uitgebracht bij Nuclear Blast. Ze hebben Roadburn gespeeld en staan dit jaar nog op o.a. Graspop en Ieperfest, Copenhell, In Flammen, Wacken Open Air…

Vorige zomer heeft Memoriam alleen festivals gespeeld. Zo gaan ze ook deze zomer weer enkel festivals spelen.

Fractured Insanity
Alhoewel de band Fractured Insanity al in 2004 is begonnen, spelen ze pas sinds 2013 in deze line-up.  Sinds vocalist/bassist Stefan erbij is gekomen is er een solide basis ontstaan voor de band. Deze Belgische brutal death metal band heeft zijn laatste wapenfeit gereleased in 2016, toen kwam namelijk het full-length album Man Made Hell uit. Dit is tevens ook het eerste album waar Stefan op te horen is. Dit derde full-length album is gereleased bij  het Spaanse label Xtreem Music  (o.a. Avulsed, Kronos, Emeth). De mix en master van dit album is gedaan in Hertz Studios in Polen (Behemoth, Decapitated, Vader etc.)

Nu gaat het de heren van Fractured Insanity aardig voor de wind. Niet alleen zijn ze uitgenodigd om speciaal mee op tour te gaan met Memoriam, ook zullen zij nog openen voor onder meer God Dethroned en Macabre en spelen zij op onder meer Antwerp Metal Fest en Evil Or Die Fest. Ook hebben zij net enkele shows gedaan in de UK met BTK General Surgery en meer.

Paper Doll Decay
De brute death metal band Paper Doll Decay speelt op 14 september in het voorprogramma van Memoriam. De band, met Janneke de Rooy op vocalen, brengt diezelfde avond hun nieuwe album March Against The Madness uit. Kortom, dubbelfeest!

Voor dit concert zijn er ook fysieke kaarten te koop bij Platenhuis ’t Oor (je kunt alleen contant betalen!)Fractured Insanity

Rats On Rafts / De Kift vr 15 sep ‘17
Word lid van onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste shows.

Verstuur

Binnenkort in De Vorstin:

Volg ons op spotify