;
Laundry BigBand Met speciale gast Jan van Duikeren
maandag 02 okt ‘17
open: 20:00u | start: 20:00u
vvk € 5,50 | deur € 5,50
muziek

Elke eerste maandag van de maand speelt The Laundry BigBand hun traditionele ‘wasdag’ in het Podiumcafé van de Vorstin.

De Laundry BigBand brengt een gevarieerd concert van een uur, voorafgegaan door een ‘open’ repetitie; een intieme sfeer in een intiem café, waarbij het publiek een kijkje in de keuken krijgt.

Vanavond is de gast Jan van Duikeren (trompet/flugelhorn)

Jan van Duikeren (1975) heeft aan het Conservatorium van Rotterdam gestudeerd. In 1996 wint hij de Rotterdamse Erasmus Jazzprijs voor jonge talent. In 1997 sluit hij zich aan bij Candy Dulfer’s Funky Stuff. Met deze groep heeft hij zo’n beetje alle hoeken van de wereld gezien en op grote festivals gestaan.  Van Duikeren is inmiddels een veel gevraagde studiomuzikant, solist, arrangeur en nu dus ook componist.  Hij heeft samengewerkt met artiesten als Dave Stewart, Bob Brookmeyer en Angie Stone. Trompettist Jan van Duikeren behoort al jaren tot een selecte groep internationaal gewaardeerde jonge musici die wereldwijd actief is.  Het meest bekend is hij waarschijnlijk als trompettist van Candy Dulfer, Trijntje Oosterhuis, The Jazzinvaders, Gare du Nord, Caro Emerald, het JOC, het Rotterdam Jazz Orchestra en
The New Cool Collective.

Het idee om een eigen album op te nemen, popte voor de trompettist Jan van Duikeren op in Japan. Hij was daar aan het toeren met het Jazz Orchestra of the Concertgebouw in Tokio Blue Note. De Japanners konden zijn composities wel waarderen. Van Duikeren’s debuutalbum Fingerprint – een plaat om lekker hard in de auto te draaien – bevat vele invloeden, maar klinkt vooral heel funky. Met de muzikanten die op het album spelen, heeft hij een vriendschappelijk band en dat kun je ook wel horen.


Heroes, A Tribute To: Steely Dan vr 6 okt ‘17
Word lid van onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste shows.

Verstuur

Binnenkort in De Vorstin:

Volg ons op spotify