;
Laundry BigBand Speciale gast: Toon Roos
maandag 06 nov ‘17
open: 20:00u | start: 20:00u
vvk € 5,50 | deur € 5,50
muziek

Het weekend is weer voorbij en een nieuwe week staat voor de deur. Hoe kun je deze nu beter inluiden dan met een bijzondere avond vol muziek! Elke eerste maandag van de maand speelt de The Laundry BigBang hun traditionele ‘wasdag’in het podiumcafé van de Vorstin.Geniet van een gevarieerd concert van een uur, voorafgegaan door een ‘open’ repetitie. Neem een kijkje in de keuken en ontspan van de intieme sfeer in het eveneens intieme café. Iedere editie wordt bovendien een speciale gast uitgenodigd om mee te spelen met de big band, deze editie voegt Toon Roos zich toe aan de bezetting.

De Laundry BigBand brengt een gevarieerd concert van een uur, voorafgegaan door een ‘open’ repetitie; een intieme sfeer in een intiem café, waarbij het publiek een kijkje in de keuken krijgt. Vanavond is Toon Roos de speciale gast.

Toon Roos (Alphen aan den Rijn, 11 april 1964) is een Nederlands jazzsaxofonist en jazzcomponist. Hij begon zijn internationale carrière op het North Sea Jazz Festival in 1984. Dit optreden werd onmiddellijk gevolgd door een tournee door Nederland en in het buitenland. In hetzelfde jaar, op 19-jarige leeftijd, trad hij op als gastsolist bij het Nederlands Metropole Orkest en nam hij met het Toon Roos Quartet zijn debuutalbum First Impression op voor Timeless Records. Toon ontving ook de Wessel Ilcken Prijs, een aanmoedigingsprijs voor jong talent.

In 1985 sloot Toon zijn studie aan het Rotterdams Conservatorium af. Roos behaalde in 2004 de tweede prijs op de International Songwriting Competition in de categorie “Jazz” met Reach for the Rose. Toon Roos doet twee theatertournees, met zanger Humphrey Campbell en met zangeres Lilian Vieira. Ook treedt hij op met de Braziliaanse zanger Ivan Lins. Het Toon Roos-kwartet gaat in 2009 op Europese tournee in het voorprogramma van de Amerikaanse band Steely Dan.

Later dat jaar speelt Roos met zijn band in het Bimhuis met drummer Peter Erskine. Video-opnamen van dit concert verschijnen op de CD/DVD Angel Dance, die in 2011 wordt uitgebracht. Erskine noemt Roos bij deze gelegenheid ‘one of the few saxophone players in the world with a sound of their own’.

The Laundry BigBand
The Laundry BigBand verenigt de beste jazzminded (amateur)muzikanten uit de Gooi- en Vechtstreek. Door de krachtpatsers van de trompetsectie, de backbone van de trombones, de smeltende saxofonisten, de hechte ritmesectie en de fantastische zangeres Marie-Jose Tiemstra hoeft The Laundry BigBand geen enkel arrangement te schuwen. Bovendien telt The Laundry BigBand in elke sectie bedreven solisten en zijn de concerten zeer gevarieerd.

Het repertoire varieert van traditioneel tot modern en van rock tot swing. Vanzelfsprekend staan een aantal arrangementen van Sammy Nestico op het repertoire, maar ook van Jerry van Rooyen, Rik Elings, Thad Jones, Matt Harris, Mark Taylor, Rob Pronk, Pieter van den Dolder, Bob Brookmeyer en Cees Smal. Door zijn vakkennis en enthousiasme slaagt The Laundry BigBand er steeds beter in om jazz op hoog niveau te spelen.

The Laundry BigBand laat van zich horen in jazzclubs, festivals en bedrijfsfeesten en natuurlijk iedere maand in de Vorstin. Tijdens deze opredens worden geregeld bekende solisten uitgenodigd om samen op hoog niveau te musiceren. The Laundry BigBand rekent inmiddels onder andere Frits Landesbergen, Ilja Reijngoud, Allard Buwalda, Sjoerd Dijkhuizen, Martijn van Iterson, Ruud Breuls, David Rockefeller, Ferdinand Povel, Jan Verweij en Sisters tot haar gasten. Deze editie is het de beurt aan XXXX om het ensemble aan te vullen.


Pop Bizz Quiz di 7 nov ‘17
Word lid van onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste shows.

Verstuur

Binnenkort in De Vorstin:

Volg ons op spotify