Laundry BigBand Speciale gast: Toon Roos
maandag 06 nov ‘17
open: 20:00u | start: 20:00u
vvk € 5,50 | deur € 5,50
muziek |

Elke eerste maandag van de maand speelt The Laundry BigBand hun traditionele ‘wasdag’ in het Podiumcafé van de Vorstin.

De Laundry BigBand brengt een gevarieerd concert van een uur, voorafgegaan door een ‘open’ repetitie; een intieme sfeer in een intiem café, waarbij het publiek een kijkje in de keuken krijgt.

Vanavond is Toon Roos de speciale gast.

Toon Roos (Alphen aan den Rijn, 11 april 1964) is een Nederlands jazzsaxofonist en jazzcomponist. Hij begon zijn internationale carrière op het North Sea Jazz Festival in 1984. Dit optreden werd onmiddellijk gevolgd door een tournee door Nederland en in het buitenland. In hetzelfde jaar, op 19-jarige leeftijd, trad hij op als gastsolist bij het Nederlands Metropole Orkest en nam hij met het Toon Roos Quartet zijn debuutalbum First Impression op voor Timeless Records. Toon ontving ook de Wessel Ilcken Prijs, een aanmoedigingsprijs voor jong talent.

In 1985 sloot Toon zijn studie aan het Rotterdams Conservatorium af. Roos behaalde in 2004 de tweede prijs op de International Songwriting Competition in de categorie “Jazz” met Reach for the Rose. Toon Roos doet twee theatertournees, met zanger Humphrey Campbell en met zangeres Lilian Vieira. Ook treedt hij op met de Braziliaanse zanger Ivan Lins. Het Toon Roos-kwartet gaat in 2009 op Europese tournee in het voorprogramma van de Amerikaanse band Steely Dan.

Later dat jaar speelt Roos met zijn band in het Bimhuis met drummer Peter Erskine. Video-opnamen van dit concert verschijnen op de CD/DVD Angel Dance, die in 2011 wordt uitgebracht. Erskine noemt Roos bij deze gelegenheid ‘one of the few saxophone players in the world with a sound of their own’.


Tante Joke Karaoke za 4 nov ‘17
Pop Bizz Quiz di 7 nov ‘17
Word lid van onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste shows.

Verstuur

Binnenkort in De Vorstin:

Volg ons op spotify