Laundry BigBand X-Mas met Franklin Brown Kersteditie met Franklin Brown!
maandag 04 dec ‘17
open: 20:00u | start: 20:00u
vvk €5 | deur €5
muziek |

Elke eerste maandag van de maand speelt The Laundry BigBand hun traditionele ‘wasdag’ in het Podiumcafé van de Vorstin. 4 december staan ze in onze zaal voor een speciale kersteditie met niemand minder dan Franklin Brown as gastzanger!

De Laundry BigBand brengt een gevarieerd concert van een uur, voorafgegaan door een ‘open’ repetitie; een intieme sfeer in een intiem café, waarbij het publiek een kijkje in de keuken krijgt. De speciale gast voor de kersteditie is Franklin Brown, de Nederlandse zanger die bekend werd dankzij zijn deelname aan het Eurovisie Songfestival.

In 1996 won Franklin Brown samen met Maxine het Nationaal Songfestival met het liedje ‘De Eerste Keer’. Het duo vertegenwoordigde daarop Nederland op het Eurovisie Songfestival in Oslo, waar ze op de zevende plaats eindigden. De single ‘De eerste keer’ behaalde als hoogste plaats in de charts de 3e plek en werd daarmee de hoogste genoteerde songfestivalhit in de charts van de afgelopen 30 jaar.

Na het songfestival zijn Maxine en Franklin Brown als soloartiest verder gegaan en speelde Franklin Brown grote rollen in diverse shows van Frank Wentink in Studio 21 te Hilversum. Nog steeds treedt hij regelmatig op met Maxine en noemt hij haar in interviews altijd één van zijn beste vrienden. Samen met Maxine is hij ook nog lid van het songfestival groepje The EuroStars. In deze groep werken ook Marlayne, Esther Hart en Mandy Huydts; allemaal mensen die aan het songfestival hebben meegedaan.

Met zanger Mark Dakriet richtte hij de soul-, motown- en discogroep B.I.G op en haalde daar de zanger Danny Sopacua bij. In 2007 hebben Franklin Brown en Maxine voor het eerst in 11 jaar weer een nieuwe single opgenomen: een door John Ewbank geschreven lied dat voorzien werd van tekst door Franklin Brown zelf.

De eerste CD sinds 11 jaar heet Steeds Weer, en vertelt het verhaal over vriendschap die alles overleeft en na meer dan 10 jaar nog steeds staat als een huis. In het liedje wordt nog even met een knipoog naar hun eerdere hit “De Eerste Keer” verwezen.


OH BOII! za 2 dec ‘17
Robberts on Stage do 7 dec ‘17
Word lid van onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste shows.

Verstuur

Binnenkort in De Vorstin:

Volg ons op spotify