;
Laundry BigBand X-Mas met Franklin Brown Kersteditie met Franklin Brown!
maandag 04 dec ‘17
open: 20:00u | start: 20:00u
vvk €5 | deur €5
muziek

Het weekend is weer voorbij en een nieuwe week staat voor de deur. Hoe kun je deze nu beter inluiden dan met een bijzondere avond vol muziek! Elke eerste maandag van de maand speelt de The Laundry BigBang hun traditionele ‘wasdag’in het podiumcafé van de Vorstin.Geniet van een gevarieerd concert van een uur, voorafgegaan door een ‘open’ repetitie. Neem een kijkje in de keuken en ontspan van de intieme sfeer in het eveneens intieme café. Tijdens deze speciale kersteditie ontvangen ze niemand minder dan Franklin Brown als gastzanger!

In 1996 won Franklin Brown samen met Maxine het Nationaal Songfestival met het liedje ‘De Eerste Keer’. Het duo vertegenwoordigde daarop Nederland op het Eurovisie Songfestival in Oslo, waar ze op de zevende plaats eindigden. De single ‘De eerste keer’ behaalde als hoogste plaats in de charts de 3e plek en werd daarmee de hoogste genoteerde songfestivalhit in de charts van de afgelopen 30 jaar.

Na het songfestival zijn Maxine en Franklin Brown als soloartiest verder gegaan en speelde Franklin Brown grote rollen in diverse shows van Frank Wentink in Studio 21 te Hilversum. Nog steeds treedt hij regelmatig op met Maxine en noemt hij haar in interviews altijd één van zijn beste vrienden. Samen met Maxine is hij ook nog lid van het songfestival groepje The EuroStars. In deze groep werken ook Marlayne, Esther Hart en Mandy Huydts; allemaal mensen die aan het songfestival hebben meegedaan.

Met zanger Mark Dakriet richtte hij de soul-, motown- en discogroep B.I.G op en haalde daar de zanger Danny Sopacua bij. In 2007 hebben Franklin Brown en Maxine voor het eerst in 11 jaar weer een nieuwe single opgenomen: een door John Ewbank geschreven lied dat voorzien werd van tekst door Franklin Brown zelf.

De eerste CD sinds 11 jaar heet Steeds Weer, en vertelt het verhaal over vriendschap die alles overleeft en na meer dan 10 jaar nog steeds staat als een huis. In het liedje wordt nog even met een knipoog naar hun eerdere hit “De Eerste Keer” verwezen.

The Laundry BigBand
The Laundry BigBand verenigt de beste jazzminded (amateur)muzikanten uit de Gooi- en Vechtstreek. Door de krachtpatsers van de trompetsectie, de backbone van de trombones, de smeltende saxofonisten, de hechte ritmesectie en de fantastische zangeres Marie-Jose Tiemstra hoeft The Laundry BigBand geen enkel arrangement te schuwen. Bovendien telt The Laundry BigBand in elke sectie bedreven solisten en zijn de concerten zeer gevarieerd.

Het repertoire varieert van traditioneel tot modern en van rock tot swing. Vanzelfsprekend staan een aantal arrangementen van Sammy Nestico op het repertoire, maar ook van Jerry van Rooyen, Rik Elings, Thad Jones, Matt Harris, Mark Taylor, Rob Pronk, Pieter van den Dolder, Bob Brookmeyer en Cees Smal. Door zijn vakkennis en enthousiasme slaagt The Laundry BigBand er steeds beter in om jazz op hoog niveau te spelen.

The Laundry BigBand laat van zich horen in jazzclubs, festivals en bedrijfsfeesten en natuurlijk iedere maand in de Vorstin. Tijdens deze opredens worden geregeld bekende solisten uitgenodigd om samen op hoog niveau te musiceren. The Laundry BigBand rekent inmiddels onder andere Frits Landesbergen, Ilja Reijngoud, Allard Buwalda, Sjoerd Dijkhuizen, Martijn van Iterson, Ruud Breuls, David Rockefeller, Ferdinand Povel, Jan Verweij en Sisters tot haar gasten. Deze editie is het de beurt aan Franklin Brown om het ensemble aan te vullen.


Comedy Cowboys do 7 dec ‘17
Word lid van onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste shows.

Verstuur

Binnenkort in De Vorstin:

Volg ons op spotify