;
Lavalu | Mid Air Onvervalst pop meets klassiek
zaterdag 30 nov ‘19
open: 21:00u | start: 21:30u
vvk € 19,50 | deur € 19,50
muziek | Kleine zaal

LAVALU verraste vriend en vijand met haar nieuwe album Solitary High. Jarenlang toerde zij met haar band langs honderden popzalen, festivals en theaters, waaronder Noorderslag en Montreux Jazz.

Met deze cd keer ik terug naar mijn klassieke roots. Alleen de vleugel en ik, geen band meer achter me. Maar dan wel op mijn manier: de zang onvervalst pop, de piano klassiek.

Aansluitend volgt een grote tournee door Nederland en België. Toen ik net drie was stond ik met de handen omhoog voor het klavier van de piano, vertelt LAVALU. Op het moment dat ik erbij kon, een klein jaar later, mocht ik op pianoles. Twintig jaar lang studeerde ze op de klassiekers van Bach, Beethoven en Debussy. Tijdens haar tienerjaren ontdekte ze popartiesten als Fiona Apple en Björk. Hun muziek inspireerde haar om zelf nummers te gaan schrijven.

Ladies of the Lowlands
In 2008 betekende de EP Now voor LAVALU en haar band de grote doorbraak. Successen volgden elkaar in hoog tempo op. Die periode begon zij ook met het componeren van muziek voor theaterstukken, waaronder Rumplestiltskin van Stella Den Haag, dat in 2012 draaide op Broadway. Na haar reis door de uiteenlopende muziekgenres keerde LAVALU terug naar haar liefde voor eerlijke muziek, recht uit het hart. Producer Stefan Schmid (Zuco 103) daagde haar vijf jaar geleden uit om meer dan ooit haar ziel bloot te leggen en haar nummers puur en simpel te maken. Het resultaat was het tweede studioalbum Fighting Wildfires. Hiermee werd LAVALU onderdeel van het collectief Ladies
of the Lowlands, waarmee ze te gast was in DWDD en voor een uitverkochte Kleine Komedie stond.

Winterreise
Ondanks de successen en het plezier waarmee ze optrad, bleef er altijd iets knagen. De liefde voor klassiek was groot en sterk. Geïnspireerd door onder meer de Winterreise van Schubert ging zij op onderzoek. Hoe klinkt zon liederencyclus als deze in de huidige tijd zou worden geschreven? Een
jaar lang heb ik mezelf opgesloten. Ik heb vooral de bewegingen en het ritme van componisten als Debussy, Satie en Schubert bestudeerd. Van daaruit ben ik zelf gaan schrijven. Met het nieuwe album ben ik nóg dichter bij mezelf gekomen.


Ana Popovic (USA) zo 1 dec ‘19
Word lid van onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste shows.

Verstuur

Binnenkort in De Vorstin:

Volg ons op spotify