;
Lavinia Meijer | De Vorstin Lentesessies DETOUR clubtour
zondag 13 jun ‘21
open: 14:30u | start: 15:00u
muziek | Grote zaal

Nederlands bekendste harpiste komt zondag 13 juni met haar DETOUR clubtour naar De Vorstin.

Lavinia Meijer werd wereldberoemd met haar klassieke stukken en samenwerkingen met onder andere Philip Glass en Ludovico Einaudi.

Lavinia Meijer (1983), winnares van de Nederlandse Muziekprijs 2009, is een van de meest veelzijdige harpisten van deze tijd. Na haar debuut in Carnegie Hall in New York in 2007 wordt ze regelmatig uitgenodigd om als soliste op te treden in Europa, Azië en Amerika. Ze werkte samen met bekende componisten als Philip Glass (Koyaanisqatsi, the Hours) en Ludovico Einaudi (Intouchables, Black Swan) en deelde met hen het podium, alsook met de legendarische Iggy Pop, Patti Smith, Laurie Anderson, Olafur Arnalds en Sufjan Stevens. Haar albums worden wereldwijd uitgebracht (Channel Classics, Sony Classics) en zijn bekroond met een Edison Award en een gouden-en platina-status.

DETOUR
Met het oog op de toekomst en met een weg vol uitdagingen voor ons, speelt Lavinia Meijer tijdens haar DETOUR tournee muziek van tijdgenoten en haarzelf. Ze zegt hier zelf over: “De stilte tussen klanken in vergroot de muziek eromheen. Ondanks de ontstane ruimte tussen ons in raakt muziek ons nog altijd over grote afstanden heen. Een detour, via de muziek van nu.”

Lavinia maakt voor de tweede keer in haar carrière een clubtour. Ze heeft een selectie van zalen gemaakt waarbij de intieme sfeer van een zitconcert goed tot zijn recht komt. Geïnspireerd vanuit de Minimal Muziek van oa. Philip Glass, bevat haar muziekkeuze voor DETOUR Neo-Klassieke muziek van oa. Lambert, Arnalds, Frahm en Streliski. Deze muziek sluit aan op één van haar vele kanten die ze als artiest omarmt. Met een speciaal ontworpen kunstdecor van Albert Geertjes.

Check de spelregels van de Lentesessies hier.


Dulfer 80 | De Vorstin Lentesessies - extra show do 17 jun ‘21
Word lid van onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste shows.

Verstuur

Binnenkort in De Vorstin

Volg ons op spotify