;
Lene Lovich Band (USA) Barbara Gogan (the Passions) in het voorprogramma!
vrijdag 02 nov ‘18
open: 20:00u | start: 20:00u
vvk € 29,50 | deur € 29,50
muziek | Grote zaal

Helaas is dit concert geannuleerd!

De uit Detroit afkomstige legendarische postpunkpopzangeres Lene Lovich komt naar Hilversum! Ze bereikte in 1979 de top van de Britse hitlijsten met haar single ‘Lucky Number’ en werd gekroond tot de ‘Queen of Quirk’, die een generatie popmuziek en alternatieve acts beïnvloedde. New Wave zangeres Barbara Gogan staat in het voorprogramma!

Een normaal teruggetrokken figuur, Lovich keerde haar de rug toe omdat haar derde album No Man’s Land in 1982 werd uitgebracht, in een meningsverschil met haar platenmaatschappij over haar onwil om haar baanbrekende visuele stijl voor de toen pas opkomende MTV in gevaar te brengen. Vervolgens heeft ze in de volgende dertig jaar slechts twee albums opgenomen. Lovich’s unieke vocale en visuele stijl, samen met haar aanstekelijke maar experimentele songwriting, heeft een enorme invloed uitgeoefend op de alternatieve popcultuur en zorgde voor veel lof en voortdurende interesse.

Op dit moment is de set van de band een mix van liedjes uit de back-catalogus van Lene, met name haar veel gevierde eerste drie albums, hoewel sommige scènistealige goodies van haar laatste studioalbum Shadows and Dust, evenals B-sides en obscurities ook maakte de setlist.

De Lene Lovich Band zijn: Lene Lovich (zang), Jude Rawlins (gitaar), Kirsten Morrison (keyboards), Valkyrie (bas) en Morgan King (drums).

Er is geen kledingcode, Maar wel eer!

Barbara Gogan
In het voorprogramma staat Barbara Gogan. Barbara Gogan was de zanger/gitarist van de Britse band The Passions, een newwaveband die beroemd was in de late jaren ‘ 70 en vroege jaren ‘ 80. Nu woont Barbara op het platteland in Pennsylvania en is nog steeds volop bezig met het maken van muziek. 2 november kun je haar prachtige stem horen en voelen hoe ze over haar eigen leven zingt in het voorprogramma van de Lene Lovich Band.

 


Excalibur + Hardland vr 2 nov ‘18
Word lid van onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste shows.

Verstuur

Binnenkort in De Vorstin:

Volg ons op spotify