The LSB Experience Local heroes spelen Crosby, Stills, Nash & Young
zaterdag 14 jan ‘23
open: 21:00u | start: 21:45u
muziek | Kleine zaal

Op 14 januari eert The LSB Experience het werk van Crosby, Stills, Nash & Young, bij ons in De Vorstin!

Twaalf jaar geleden, in een kleine studio in Bussum, kwamen Marcel Luntungan, Hans Sligter en Sjoerd van den Broek bij elkaar. Ze kenden elkaar al jaren uit de Gooische muziekscene en het moment was daar om eindelijk samen muziek te maken en een potje te zingen. Het eerste nummer was van Crosby, Stills & Nash…: Helplessly Hoping. Het was duidelijk, behalve dat de drie stemmen samen geweldig klonken was er ook een klik op persoonlijk vlak. Dat is inmiddels 12 jaar geleden.

Al snel werd LSB uitgebreid met Rob Hendriks op bas en Peter Deiman achter de drums. Ook kwamen de eerste trips naar de VS waar ze speelden op het grootste Beatles Festival van dit land: Abbey Road on the River. En natuurlijk gingen ze naar Engeland waar ze speelden in de wereldberoemde Cavern Club in Liverpool. Na hun eerste coveralbum “Flashbacks” namen ze in Cincinnatti bij de bekende producer/technicus Erwin Musper hun eerste plaat met eigen composities op: “The Experience”. De laatste vijf jaar staat LSB ook in de theaters. Eerst met “The Story of the Troubadour” en later met “Beatles & Beyond”. Voor beide tours namen ze albums op.

De laatste jaren vliegt LSB regelmatig naar Miami om (*samen met o.a. The Beach Boys, Jefferson Starship, The Hollies, 10 CC, The Family Stone en Foreigner*) te spelen op music cruises in de Caribbean: The Flowerpower Cruise en The Rock & Romance Cruise. LSB staat nationaal en internationaal vooral bekend om hun “harmonies”, de mix van hun stemmen. Daarom keert LSB nu terug naar hun roots, de vocalen. En waar kan dat nu beter mee dan met een Tribute to Crosby, Nash & Young?

A Tribute to Crosby, Stills, Nash & Young
Juweeltjes als Teach your children, Our House, Marrakesh Express, Woodstock, Almost cut my hair en natuurlijk Helplessly Hoping.

De show bestaat niet alleen uit de nummers die ze met deze bezetting opnamen maar ook prachtige solocomposities van Stephen Stills (o.a. Love the One You’re With) en Buffalo Springfield (For What It’s Worth) of het rauwe geluid van Neil Young (o.a. Keep on rocking in the free world) het prachtige Chicago van Graham Nash en David Crosby met The Byrds Turn, Turn, Turn. Voor deze show is LSB uitgebreid met de geweldige Andy Nijmeijer op Hammondorgel en keyboards.

De band bestaat uit:
– Hans Sligter | Zang en Gitaar
– Marcel Luntungan | Zang en Gitaar
– Sjoerd van den Broek | Zang en Gitaar
– Rob Hendriks | Bas en Zang
– Peter Deiman | Drums en Zang
– Andy Nijmeijer | Hammond en Keyboards


Back To The Disco: Gerard Ekdom (18+) vr 13 jan ‘23
SENSES za 14 jan ‘23
Word lid van onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste shows.

Verstuur

Volg ons op spotify