;
Massada Swingende Molukse Latinrock
zaterdag 06 nov ‘21
open: 20:00u | start: 21:00u
muziek | Grote zaal

Na succesvolle shows in 2017 en 2019 vinden de swingende Molukse latinrockers van Massada het hoog tijd om het podium in onze grote zaal weer te beklimmen voor een nieuwe show vol hits als Latin Dance, Dansa, Arumbai en natuurlijk nummer één-hitsingle Sajang É.

Om zoveel mensen als mogelijk toe te kunnen laten in De Vorstin gaan we gebruik maken van de CoronaCheck-app. Ben je gevaccineerd, bezit je een negatieve test of ben je in het bezit van een herstelbewijs?  In de app verschijnt dan een groen vinkje waarmee we je toegang kunnen verlenen tot De Vorstin. We zien je graag verschijnen!

Wil je meer weten over de precieze regels? Kijk dan hier voor meer informatie over toegang tot evenementen tijdens Corona. Hier lees je meer over de CoronaCheck-app.

De geschiedenis van Massada gaat terug naar de jaren ’60 in Huizen. Daar ontstond het idee van een band, die ze in eerste instantie The Eagles noemde. Toen de Amerikaanse Eagles bekendheid kregen in Nederland, besloten ze in 1973 hun naam te veranderen naar Massada. De band speelde eerst voornamelijk op Molukse feesten, maar hun populariteit steeg enorm met singles als Latin Dance, Dansa, Arumbai en Sajang É. Dit laatste nummer was zelfs een nummer één-hit! Niet veel later stonden ze dan ook op verschillende podia, waaronder die van Pinkpop en het Java Jazz Festival.

De unieke sound van Massada, die bestaat uit Latijns-Amerikaanse ritmes en percussie-instrumenten, leverde een vergelijking op met Santana. Deze sound was duidelijk te horen op het langverwachte debuutalbum genaamd Astaganaga, die in 1978 verscheen. Een jaar later brachten ze opnieuw een album uit: Pukal Tifa. Dit album was een stuk ‘Molukser’ dan het debuutalbum. Het derde album, Pusaka, werd in 1980 uitgebracht. Hierop was de nummer 1-hitsingle Sajang É te horen.

De vraag vanuit het publiek naar een compleet Maleistalig album werd groter en groter, maar toch wees de band dit af. Zij sloegen met de plaat Baru een andere richting in. Totdat in de jaren ’90 de Massada Revival Band werd gevormd en de funky-achtige sound weer werd ingeleverd voor de originele Massada sound.

De band bestaat in 2021 uit:

Johnny Manuhutu – lead vocals

Rudy de Queljoe – gitaar

Jopie Manuhutu – timbales

Jan Jermias – gitaar

James Sabandar – bas

Freddy Anindjola – keys

Daniël Bloem-Beretty – conga’s

Alvin Manuhuwa – drums


Pearl Jamming vr 5 nov ‘21
Nona za 6 nov ‘21
Word lid van onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste shows.

Verstuur

Binnenkort in De Vorstin

Volg ons op spotify