;
Matt Schofield Support: Hoochie Mama
vrijdag 15 mei ‘20
open: 20:00u | start: 21:00u
vvk € 24,50 | deur € 24,50
muziek | Grote zaal

Op 15 mei 2020 staat Matt Schofield Music in de Vorstin! Schofield wordt beschouwd als een van de meest innovatieve Britse bluesartiesten van zijn generatie.

Matt Schofield
De in Engeland geboren en nu in de VS gevestigde Matt Schofield is een meermaals bekroonde gitarist, vocalist en songwriter. Hij staat in de top tien van beste Britse Blues-gitaristen aller tijden bij Guitar & Bass Magazine, naast de legendes Eric Clapton en Peter Green. Drie opeenvolgende overwinningen voor gitarist van het jaar en een overwinning voor Album of the Year bij de British Blues Awards maakten hem tot hun Hall of Fame.

Ter ere van het 15-jarig jubileum van het solo-debuut van Schofield met zijn orginele Orgel Trio, heeft hij de release aangekondigd van een nieuw Trio-album voor begin 2019, en zal het debuut maken van een grotere “Blues Revue” -stijlgroep met gastvocalisten en blazers.

Hoochie Mama
De Hilversumse band Hoochie Mama is opgericht in januari 1990 en sindsdien al niet meer van de Nederlandse podia en festivals weg te denken. De hechte vriendenclub is met name beïnvloed door grote namen als Jimi Hendrix, Stevie Ray Vaughan, Muddy Waters , John Lee Hooker en vele andere.

De muziek van Hoochie Mama leunt veelal op het spel van gitarist Pim Dollé, die met zijn virtuoze spel en sound de aandacht van vele liefhebbers van gitaargeweld weet te trekken. Ondersteund door een strakke ritmesectie wordt dit afgewisseld met bluesharp gespeeld door broer Ron. Het rauwe stemgeluid van Theo Duurland maakt het geheel compleet.

 


Marley75 by Rootsriders do 23 apr ‘20
Soul Food vr 29 mei ‘20
Word lid van onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste shows.

Verstuur

Binnenkort in De Vorstin:

Volg ons op spotify