;
Patat Met: Max Meser + My Blue Van + Maggie Brown Versgebakken en krokant uit de frituur van Podium de Vorstin!
vrijdag 17 nov ‘17
open: 20:00u | start: 20:30u
vvk € 5 | deur € 5
muziek

Het maandelijkse evenement voor je portie nieuwe oogst aan bands uit Nederland. Een avond waarbij je niet alleen getrakteerd wordt op een zak biologische patat en een drankje, maar ook op een avond gevuld met nieuwe toffe bands. Drie bands die op het punt staat door te breken kan je alvast checken in De Vorstin! Voor €5,- is deze Patat Met wél goed voor je. Tijdens deze editie staan Max Meser, My Blue Van en Maggie Brown op het podium. Doe mij maar een patatje met, alsjeblieft!

Max Meser

Goed ouderwets? Of: ouderwets goed? Het is feitelijk allebei van toepassing op Pictures, het tweede album van Max Meser. De eerste aanduiding wijst op Mesers inspiratie, die overduidelijk bij de sixties pop ligt. De tweede doelt op de hoge kwaliteit. Alles is beter in vergelijking met zijn debuut Change uit 2016: de liedjes, de band, de sound, de productie. Dat laatste onderdeel lag in handen van Andy Crofts van de Britse band The Moons, tevens bassist in de band van Paul Weller.
Snel gedaan by the way: tussen het uitkomen van de oude en het opnemen van de nieuwe plaat lag nog geen jaar. ‘We speelden al songs van de nieuwe plaat tijdens de tour van de vorige,’ zegt Meser. Wat we ons daarvan herinneren, is dat er ineens een keyboard op het podium stond. Dat was nog niet eerder gebeurd. Tot dat moment was het louter gitaren en drums. Een eerste beluistering van Pictures (uit in september 2017) werpt direct de vraag op, of sommige liedjes wellicht op de piano zijn geschreven. ‘Dat geldt inderdaad voor drie tracks: Love, She en Broomstick Man,’ bevestigt Meser enthousiast. Het instrument was als een nieuwe liefde.
Producer Andy Crofts zat enorm op dezelfde golflengte als de band. Hij heeft de van ‘zijn baas’ opgezogen brille meegenomen en op Meser en de band losgelaten. ‘Hij gaf ons alle creatieve vrijheid en kwam met allerlei nuttige suggesties, maar nooit dwingend,’ vertelt Meser. Crofts’ aanwezigheid straalt af op het eindresultaat, dat in de oren klinkt als een waar sonisch genoegen.
Het zeer Beatlesque Love is de eerste single. De release is niet geheel toevallig op 1 juni, de vijftigste verjaardag van het beroemdste Beatles-album, Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band. En dan zitten we ook nog eens in het jaar waarin Meser zelf 25 wordt, een ‘halve Sgt. Pepper’ dus. Goed gevonden! De single release valt precies in de week van de drie shows die Meser doet in het voorprogramma van ‘mod-god’ Paul Weller plus nog een van z’n Britse generatiegenoot Jake Bugg.

My Blue Van

Bluesrock die je bij de lurven grijpt, gemaakt door muzikanten die elkaar haarfijn aanvoelen. “Dit drietal weet precies hoe soulvolle bluesrock moet klinken”, verwoordt 3voor12/Utrecht na het zien van één van de liveshows. Met de rauw klinkende zang, de bluesy riffs en de solide achterlinie heeft de Utrechtse band een goed geoliede machine te pakken. Met het uitbrengen van de tweede plaat Hush op 23 februari aanstaande, is de gouden driemansformatie nu klaar om de rest van Nederland te veroveren.

Maggie Brown

Maggie Brown released their self-titled debut album in 2014. With its electric guitar arrangements it builds songs with small melodic starts into multi-layered dreamy pop-rock. In the summer of 2017 the band released their sophomore album ‘Another Place’. Recorded by Jan Schenk (Moss, Awkward I), Maggie Brown now combines the Californian 70s with the European 90s.

Voor dit concert zijn er ook fysieke kaarten te koop bij Platenhuis ’t Oor (je kunt alleen contant betalen!)


Nachtvorst live: TBA vr 17 nov ‘17
Word lid van onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste shows.

Verstuur

Binnenkort in De Vorstin:

Volg ons op spotify