Metalcafe Live Met Nephylim, Ill Trusted en Loyalty Ends Here
zaterdag 12 nov ‘22
open: 21:00u | start: 21:30u
muziek | Kleine zaal

Tijdens Metalcafe Live kun je losgaan op dé meest veelbelovende metalbands van het moment. Op 12 november zijn dat… Nephylim, Ill Trusted, Loyalty Ends Here!

Nephylim

Nephylim combineert hun passie voor Melodic Death metal met progressieve en melancholische melodieën. Verhalen die elementen van de natuur combineert met abstractheid, gebalanceerd met atmosfeer en een energieke show geeft een unieke beleving voor het publiek. Twee jaar na het uitbrengen van hun debuutplaat “Severance of Serenity”, hebben ze het Nederlandse publiek weten te overtuigen door de overwinning van de Nederlandse Metal Battle. Nephylim is meer dan ready om dit vuur brandende te houden door de hele wereld te veroveren met hun muziek!

Fans van At The Gates, Enshine en Be’lakor zullen zeker hun portie Melo-death krijgen.

 

Ill Trusted

Ill Trusted is een metal band gevestigd in Tilburg , bestaande uit vijf heren die altijd een enthousiaste en krachtige show brengen. De kracht van de muziek zit hem in de dynamische drums die goed is afgestemd op beukende en melodieuze gitaarlijnen. Met een pompende bas en scheurende lange grunts erbij resulteert de muziek in melodieuze en groovy metal. Waar deze heren ook optreden, ze laten een sterke indruk achter wat ervoor zorgt dat men altijd hongerig is voor de volgende show.

De releases “Fractures of a Scattered Mind” & “Stainless” geven een duidelijk beeld weg dat deze band aardige potentie heeft om de grotere podia te gaan betreden. Daardoor is de anticipatie voor de eerste full length release “The Agony of Conciousness” aanzienlijk hoog. De band laat met elke voorgaande release enorme groei zien. Het album zal dit dan ook gaan bevestigen.

Met de groei en ontwikkeling van de agelopen jaren is de toekomst van Ill Trusted veel belovend. Naar verwachting zal deze band in de komende tijd veel van zich laten horen want deze heren weten waar ze mee bezig zijn. Als de ontwikkeling van deze band ook blijft toenemen zal de naam Ill Trusted zeer zeker op vele posters en flyers terug te vinden zijn.
De “Forward Motion” zal voor velen “A Realisation” zijn dat deze band geen “Dissapointment” is!

 

Loyalty Ends Here

Nederland kent sinds 2020 een nieuwe 5 koppige metalcore groep genaamd Loyalty Ends Here. Met invloeden als As I Lay Dying, Parkway Drive, Trivium, As Blood Runs Black, Lamb Of God en Black Dahlia Murder zetten ze een moderne mix van zware, scheurende riffs met catchy melodieën vergezeld van brutal screams.

De band bestaat uit Tristan Jacobs (State of Negation), Pim Nijssen (State of Negation/None Shall Fall), Richard Robin (To The Wolves/Lost Boys Club), Menno Boesten (Breath Of Betrayal/Burning Horizon) en Maurits Gresnigt (Breath Of Betrayal/Fobiac/Burning Horizon). Verwachtingen zijn hooggespannen; met State Of Negation wonnen gitaristen Tristan en Pim eerder al de Dutch Metal Battle en IJmond Popprijs en alle leden hebben een ruime ervaring op Nederlandse podia. De groep komt in 2022 uit de doeken met een release, socials, videos, merch
en natuurlijk een knallende live set. Ze kenmerken zich met hun enthousiasme, snelheid en techniek. Verwacht een energieke set, zweet, breakdowns, hype, blastbeats en een groeiende moshpit!

 


Ernst Jansz vr 11 nov ‘22
Patat Met: Cookhouse + Anna Rune + Sophie Janna vr 18 nov ‘22
Word lid van onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste shows.

Verstuur

Volg ons op spotify