;
Michelle David & The Gospel Sessions Vol. 3
vrijdag 31 jan ‘20
open: 19:00u | start: 20:00u
vvk € 20,50 | deur € 22,50
muziek | Grote zaal

“Muziek die het hart voedt en de ziel kalmeert” waren de woorden die Michelle David gebruikte om te beschrijven het nieuwe album ‘Michelle David & The Gospel Sessions Vol. 3’. Je ziet het goed, Michelle David & The Gospel Sessions werken voor de derde keer samen en dat willen we heel graag in de Vorstin!

Ze vond 2017 het moeilijkst jaar van haar leven. Michelle gaat verder met te zeggen: In een korte periode verloor ik een paar van mijn geliefden, de grootste mijn moeder zijn. Meer dan ooit werd muziek een vat, wat ik nodig had om vooruit te komen. Het gaf troost en hielp mijn kracht te herstellen. Je zult zeker een boodschap van herstel horen, hoop, inspiratie, kracht en natuurlijk liefde. TGS Deel 1 was een inleiding tot het project, terwijl Vol. 2 waren verhalen uit het verleden. Dit volume geeft je mijn ervaringen in realtime, zoals ze waren ontvouwen. Je kunt dus aannemen dat dit album het meest persoonlijke is van allemaal “.

De tekst en het bericht zijn misschien het meest persoonlijk, maar de muziek op Vol. 3 is extreem divers. Welke is nogal een contrast met Vol. 1. Het ging allemaal om het zoeken naar Onno Smit en Paul Willemsen naar de oorsprong
van Gospel Music. Iets dat ontstond door de liefde van beide mannen voor Soul en Rhythm & Blues muziek. Bij het begin van hun zoektocht om de oorsprong van deze genres te vinden, eindigden ze met het vroegste Gospelliederen die zijn opgetekend, van zusters als zuster Rosetta Tharpe. Dit inspireerde hen om te schrijven en opnemen van nummers die ze vaak hebben uitgevoerd met niets meer dan een tamboerijn en een oude gitaar. Volume 2 had al een meer soulvolle benadering, een voller en verfijnder geluid dat begon op te komen in de vroege jaren 50 (bijvoorbeeld Sam Cooke en Bobby Womack). Voor het nieuwe album zijn ze geïnspireerd door de begin van Funk and Soul. Dit is te horen aan het gebruik van de basgitaar, maar zeker ook aan de toevoeging van hoorns. Op drie nummers zijn de hoornisten van ‘The Jakthorns’ te horen. Een groep van drie die soms Michelle David & The Gospel Sessions vergezellen op het podium. Ze zijn te horen naast de legendarische saxofonist Benjamin Herman goot wat magie op de geïnspireerde Ethiopiek “Loop met me”. Meer etnische invloeden zoals Afrobeat en Cumbia (luister maar naar Spreuken 3) kunnen dat wel zijn gehoord op dit album. Door het toevoegen van een percussiespeler (Bas Bouma) Michelle David & The Gospel Sessions wist het geluid tot op heden het meest gevarieerd te maken.


Avond van de stadsdichter do 30 jan ‘20
Soul Food vr 31 jan ‘20
Word lid van onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste shows.

Verstuur

Binnenkort in De Vorstin:

Volg ons op spotify