Patat Met: Money & The Man + Jimmy Diamond + Tapestries Artiesten die je absoluut in de gaten moet houden!
vrijdag 20 mei ‘22
open: 20:00u | start: 20:30u
muziek | Kleine zaal

Voor slechts zevenenhalve euro word je tijdens Patat Met getrakteerd op artiesten die je absoluut in de gaten moet houden! Dit alles onder het genot van een patatje mèt. Op 20 mei is het de beurt aan… Money & The Man + Jimmy Diamond + Tapestries

Money & The Man

Volgens een lang vergeten Zwolse legende komt er elke vijfhonderd jaar een monster uit het slijk van de IJssel gekropen. Er brand een oud vuur in de ogen en een bedwelmende adem stoomt uit de neusgaten van dit tweekoppig beest, dat inmiddels bekend staat als het gevaarte Money & The Man.

Money & The Man wist fans aan zich te binden en muziekpers te overtuigen met de zweterige garage-blues en intense indie-rock&roll van hun zelfgetitelde debuut uit 2018. Bulldozer-riffs en drums die over je heen galopperen als schuimbekkende paarden. Opvolger Money No Time – Time No Money is geboren uit dezelfde furie en energie, maar de songs zijn puntiger en bevatten nog meer memorabele hooks.

 

Jimmy Diamond

Jimmy Diamond vervoert ons naar de americana en roots rock van de seventies die geïnfuseerd is met hedendaagse indie rock. Muziek die langs rauw gitaarwerk en pedal steel een episch geluid van een nieuwe morgen vertegenwoordigt. De leden van Jimmy Diamond vormen de Europese linker- en rechterhanden van Tim Showalter’s Strand of Oaks. Als Jimmy Diamond staan ze op eigen benen, maar stroomt er een soortgelijk DNA door de muzikale bloedbanen. In het najaar van 2020 verscheen de eerste officiële release ‘Airplane’ die de weg baande voor hun eigenzinnige versie van americana-indie-rootsrock, bestand tegen de wapeningen des tijds en gebrand op een betere toekomst.

Vergaande plannen voor verdere releases moeten een gevolg gaan krijgen in 2021, waarbij wordt samengewerkt met onder andere Arjan Miranda (Black Mountain), Timothy Showalter (Strand of Oaks) en Martijn Groeneveld (Mailmen studio, Utrecht). Fans van Jim James, Ray LaMontagne, Richard Swift zullen de eigenzinnige sound van Jimmy Diamond zeker waarderen.

 

The Tapestries

Stomende polyrythmische rock met Afrikaanse invloeden uit Utrecht. Het viertal heeft afgelopen jaar ondanks het gebrek aan shows niet stil gezeten, maar hun eigen sound verfijnd tot een nieuw geluid binnen de Utrechtse scene. Verwacht dynamische arrangementen die van galmende indie naar beukende desertrock gaan, en doet denken aan bands als Bombino en Fool’s Gold.


AVROTROS Muziekcafé za 21 mei ‘22
Word lid van onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste shows.

Verstuur

Binnenkort in De Vorstin

Volg ons op spotify