;
Mothers Finest (USA) Funk rock iconen
donderdag 31 okt ‘19
open: 20:00u | start: 20:30u
vvk € 33,50 | deur € 35,50
muziek | Grote zaal

“They’re too damn funky to be white, they rock too hard to be black!” Mothers Finest natuurlijk! Op 31 oktober is het weer tijd voor een pot onvervalste funk rock door dé pioneers!

Een genre toekennen aan het Amerikaanse Mother’s Finest is niet makkelijk! het dichtst wat in de buurt zou komen is “een mix van funk, rock, gospel, R&B, metal en jazz dat muzikale grenzen en negatieve stereotypering overstijgt.” Joyce “Baby Jean” Kennedy, Glenn “Doc” Murdock, Jerry “Wyzard” Seay, Gary “Moses Mo” Moore, John “Red Devil” Hayes en Dion Derek vormen Mother’s Finest: pioniers in de funk.

De band is legendarisch te noemen. In het post-Prince en Red Hot Chili Peppers tijdperk is de combinatie tussen soul, (hard) rock en funk zo vreemd niet. Dat was anders toen Mother’s Finest er in de jaren zeventig mee kwam. In de VS werden ze verguisd: Too damn funky to be white, they rock too hard to be black. Mother’s Finest is de reus op wiens schouders een compleet genre rust. Survivors. Trouw aan hun roots, tot op de dag van vandaag.

Support: The Tightropes

The Tightropes zijn een funky-ass blues trio, en ze weten hoe ze moeten spelen! ‘I jam, therefore I am’ zou een goede tweede naam voor de band zijn. Naast de sterke songs uit hun album “On Fire” zitten hun shows vol met geïmproviseerde show. Denk aan: The Jimi Hendrix Experience, Cream met een vleugje Sly and the Family Stone.

 


Indian Askin vr 1 nov ‘19
Word lid van onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste shows.

Verstuur

Binnenkort in De Vorstin:

Volg ons op spotify