Nachtlicht + Tusky Avond vol post-hardcore, punk en alternatieve rock
vrijdag 10 jun ‘22
open: 20:00u | start: 20:30u
muziek | Kleine zaal

Nachtlicht

Wat zou er gebeuren als je de intensiteit van post-hardcore mengt met de catchiness van alternatieve rock, maar het voornaamste ingrediënt van die genres overboord gooit?

Met die gedachtegang beginnen Yordi Dam (zang, basgitaar, synths) en Richard van der Schaft (drums) in 2020 de act Nachtlicht. Het duo uit Amsterdam en Hilversum zoekt juist zónder gitaar – het eerder genoemde ingrediënt – de grenzen op van het smaakpalet waarin ze zich eerder in hun muzikale carrière vertrouwd mee hebben gemaakt. Modern Life Is War meets Moderat, Deftones meets De Staat, Brutus meets Bicep: Nachtlicht gaat voor een ongehoorde blend van Nederlandstalige rocksongs met een natuurlijke live-feel, omlijst door artificiële maar sferische, vaak duistere synthesizersounds.

In april  is Nachtlicht’s debuut-EP ‘Later Was Alles Beter’ uitgekomen. Daarop vertelt het duo in vijf nummers openhartig over de alledaagse beslommeringen annex belemmeringen in het stadse leven en de rol die ouder worden daarin speelt.

 

Tusky

Nadat de in 2005 opgerichte post-hardcore/punkrock band John Coffey na zijn 3e album ‘The Great News’ in mei 2016 aankondigde om voor onbepaalde tijd te stoppen, duurde het niet lang voordat er een nieuw punkrock geboortekaartje werd rondgestuurd. Tusky werd geboren uit pure liefde tussen gitarist Alfred van Luttikhuizen, gitaar tech Sjors van Reeuwijk en drum tech Bas Allein Richir (alle drie afkomstig uit het John Coffey-team), aangevuld met bassist Justin Ghijsen, die later werd opgevolgd door John Coffey-gitarist op basgitaar Christoffer van Teijlingen.

In 2018 volgde debuutalbum ‘Rated Gnar’ op V2 Records, dat een hongerige en vurige band liet horen die sterk beïnvloed was door 90’s punkrock bands: fast & furious but yet very melodic & catchy. Een reeks clubshows en festivals volgde op o.a. Noorderslag, Zwarte Cross, MadNes, Jera on Air, Paaspop, Welcome to the Village en in Duitsland, België, Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland, Spanje, Litouwen.

Het vertrek van de twee John Coffey-mannen Alfred en Christoffer werd uitstekend opgevangen door het aantrekken van Vladimir Stevic en Quirin Wijgers van de bands Pene Corrida en All Doomed. Gewapend met een kersverse single-video in mei; een eigen online stripreeks, met een nieuw studio-album in de planning èn natuurlijk met shows zodra het weer kan, is Tusky klaar om de wereld te heroveren.

Band:
Vladimir Stevic – zang & gitaar
Sjors van Reeuwijk – gitaar
Quirin Wijgers – bas
Bas Allein Richir – drums

 

Support: Myrwood

Myrwood. Zangeres en kunstenares par excellence in het zwart. Een artiest met een missie: Het stukje tussen haar en de wereld omvormen tot kunst met muzikale omlijsting. Om een gevoel bij je over te brengen met haar ‘cinematic electronic noir’.

Muziek om eindeloos in rond te dwalen, ontlokt aan stemband en synthesizer. Samen goed voor een sterk beeldende combinatie van filmische soundscapes en introspectieve songteksten.


PechaKucha Night di 7 jun ‘22
New Cool Collective vr 10 jun ‘22
Word lid van onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste shows.

Verstuur

Binnenkort in De Vorstin

Volg ons op spotify