;
Nona Begin twintig maar met de stem van een oude ziel
vrijdag 05 apr ‘19
open: 20:00u | start: 20:30u
vvk € 13,50 | deur € 15,50
muziek | Kleine zaal

Alles heeft een begin, ook de tijdloze nummers op het debuut van zangeres Nona. Begin twintig, maar met de stem van een oude ziel: doorleefd, vol rauwe soul, en vooral hartverwarmend. Ze stond onlangs nog op Europa’s grootste showcasefestival Noorderslag en Down The Rabbit Hole komt er ook nog voor haar aan. Eerst op 5 april Podium de Vorstin!

Alles heeft een begin, ook de tijdloze nummers op het debuut van zangeres Nona. Begin twintig, maar met de stem van een oude ziel: doorleefd, vol rauwe soul, en vooral hartverwarmend. Je kunt je verkleumde handen warmen aan iedere zin die Nona zingt, vanaf de vervallen nachtclub-grandeur waarmee ze ‘sealed my lips’ uitspreekt in de dampende albumopener en single ‘It’s Alright’.

Nona leerde Steve kennen, een oudere Engelse bluesgitarist met een liefde voor de Stones en Howlin’ Wolf, met wie ze samen ging spelen. Waar? Waar niet. In kroegen, tijdens jamsessies, en op straat. In Eindhoven, in Den Bosch, in Engeland. Onversterkt, of liefst versterkt. “Soms mocht dat niet, dan werden we weer weggestuurd.”

Deze samenwerking leidde onder andere tot schrijfsessies met anderen, tot interesse van een major platenmaatschappij en major publisher, tot een stroomversnelling van creativiteit en uiteindelijk leidde deze weg naar een opnamestudio in New York, waar ze werd gekoppeld aan een stel geweldige Amerikaanse muzikanten. “Het werd steeds meer wat ik bedoelde.” De rock van thuis, de blues van Steve, de hiphop-liefde van haarzelf: al die invloeden vloeiden samen.

Wat ze bedoelde, is het geworden: een warm bad van een debuut, van het fijngevoelige en zeer persoonlijke ‘Sleeptalking’ tot de swingende liefdesverklaring in ‘Givin’ It All’, van de groove die het filmische ‘Last To Know’ voortstuwt tot het in spetterende soul verpakte venijn van ‘Big Talk, Small Town’.


BNO Creative Café wo 3 apr ‘19
MY BABY vr 5 apr ‘19
Word lid van onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste shows.

Verstuur

Binnenkort in De Vorstin:

Volg ons op spotify