;
Paardekooper 10 YEARS LIVE TOUR & live album recording 10 Years Live Tour & Live Album Recording
zaterdag 23 sep ‘17
open: 21:15u | start: 21:30u
vvk € 10,50 | deur € 12,50
muziek

Bas Paardekooper and the Blew Crue zit ruim tien jaar in het vak. Hoe vier je dit? Juist. Je neemt een live album op tijdens een jubileum tour door Nederland en België. Op 23 september staat het viertal in podium de Vorstin, Hilversum.

Bas Paardekooper and the Blew Crue werd opgericht in 2007. Frontman Bas Paardekooper (1981) bracht zichzelf , geïnspireerd na het horen van Jimi Hendrix’ “Hey Joe”, op elfjarige leeftijd de beginselen van het gitaarspel bij. Gesteund door zijn ouders ontwikkelde Bas zijn spel en groeide de passie voor het instrument dat inmiddels onlosmakelijk is verbonden met de naam “Bas Paardekooper”. Met de muziek van Hendrix als eerste lesmateriaal was het onvermijdelijk dat Bas zich later zou ontplooien tot blues rock gitarist. Het kostte echter nog een aantal jaren en diverse bands voordat hij zich volledig kon richten op het spelen van de muzieksoort die, zoals velen zullen beamen, “hem op het lijf geschreven is”. Nadat een vriend Bas aanspoorde zijn eigen band te starten duurde het niet lang voordat de bezetting van wat uiteindelijk “the Blew Crue” zou worden rond was.

Binnen “no time” schreef Bas de eerste eigen nummers waarvan er uiteindelijk zes op de EP ‘Hang On To Tomorrow’ (2008) verschenen. Live werd het eigen werk aangevuld met covers van Stevie Ray Vaughan, Walter Trout, Joe Bonamassa en (natuurlijk) Jimi Hendrix. Na de release van hun eerste officiële album ‘The Blues On My Side’ (2010) kwam de band in een stroomversnelling. De plaat bevat 10 originele nummers, allen van de hand van Bas, en laat een band horen die na een aantal jaar samen spelen in staat is om naast het standaard drie accoorden blues-schema ook complexere composities buitengewoon overtuigend neer te zetten. De naam Bas Paardekooper and the Blew Crue werden in Nederland, grote delen van Duitsland en België en zelfs in Engeland, de Verenigde Staten en Rusland op de kaart zette.

Met hun tweede album, getiteld ‘Broken Heart For Sale’ (2012) werd de muzikale lat wederom hoger gelegd: Alle hoeken van de blues rock worden op dit album verkend. Een aantal tracks zijn voorzien van rijke arrangementen en meerstemmige zangpartijen die de nummers een bijna symfonisch karakter geven maar steeds voldoende ruimte bewaren voor het weergaloze gitaarspel van Paardekooper. De release van ‘Broken Heart For Sale’ vond plaats op 20 december 2012 in een strak gevulde ‘Boerderij’ te Zoetermeer. Een zaal waar de band al regelmatig optrad en waar Bas eerder een persoonlijk hoogtepunt beleefde als “special guest” tijdens een optreden van Walter Trout. Juni 2014 werd het Zoetermeerse poppodium wederom beklommen door Bas en Crue. Ditmaal voor de presentatie van het album “Songs From Room 111”. Met deze release heeft de band een volwassen album weten af te leveren waarop bluesrock en -ballads worden afgewisseld met door rock, pop, funk of jazz beïnvloedde tracks die tesamen een uniek en tegelijkertijd zeer prettig te beluisteren geheel vormen. Voor de opnames van “Songs From Room 111” verliet de band voor het eerst in zes jaar de eigen studio en toogde naar Schenk Studio Amsterdam. Hier werden door opnameleider en co-producer Jan Schenk alle instrumenten tegelijk geregistreerd en heeft de band alle muziek, inclusief solo’s, volledig live ingespeeld. De analoge apparatuur van de studio geeft de opnames precies die warmte en het “randje” waarnaar de band lang op zoek was maar in de eigen studio niet kon realiseren. Het analoge pad is gevolgd tot en met de mastering van het album op de vermaarde EMI TG12410 mastering console van Abbey Road Studios, London.

Verantwoordelijk voor deze laatste muzikale stap is Abbey Road’s mastering technicus Sean Magee, bekend van zijn werk met onder andere The Beatles, Pink Floyd, John Lennon en U2. Het resultaat van deze internationale samenwerking is te beluisteren op “Songs From Room 111” een prachtplaat vol dynamiek en voldoende afwisseling waarop een echte band te horen is.

Het liefst zijn Bas Paardekooper and the Blew Crue “on the road” waar ze iedere show nog steeds met evenveel plezier en overgave neerzetten als hun eerste, nu 10 jaar geleden. Om die 10 jaar te vieren hebben de mannen besloten een live album op te nemen tijdens hun jubileum tour door Nederland en België.

De band bestaat uit: Bas Paardekooper (Gitaar en Zang) André de Bruijn (Basgitaar en zang) Roel van Leeuwen (Drums en zang) Wouter Hoek (Toetsen en Zang)

Voor dit concert zijn er ook fysieke kaarten te koop bij Platenhuis ’t Oor (je kunt alleen contant betalen!)Open podium zo 24 sep ‘17
Word lid van onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste shows.

Verstuur

Binnenkort in De Vorstin:

Volg ons op spotify