;
Patat Met: FIGGIE + The Tambles + Walden Voor fanaten en smaakhebbers!
vrijdag 18 okt ‘19
open: 20:00u | start: 20:30u
vvk € 5 | deur € 5
muziek | Kleine zaal

Maandelijks oogst de Vorstin de lekkerste nieuwe acts uit de Nederlandse muziekscene. Het vet is warm, de drankjes koud en de artiesten super heet! Voor slechts €5,- word je tijdens Patat Met getrakteerd op 3 artiesten die je absoluut in de gaten moet houden, een zak biologische patat en een drankje! Deze Patat Met is wél goed voor je!

Figgie:
De Utrechtse band verovert steeds meer harten met hun Nederlandstalige indie songs die verrassend internationaal klinken. Je hoort een frisse mix invloeden van Porches, Unknown Mortal Orchestra en Eefje de Visser.
In de speeltuin van Figgie is iedereen welkom. Maar lees wel de spelregels, kijk met aandacht naar je omgeving en wees wie je wilt zijn. In het authentieke, verfrissende geluid van de band resoneert de DIY-mentaliteit waardoor de band zich heeft laten inspireren vanuit de skatescene.

Figgie presenteert met ‘Genoeg Houvast’ een uniek debuut album dat een verrassend internationaal geluid met zich meedraagt en Nederlandstalige indiemuziek een vernieuwde houdbaarheidsdatum geeft. Alsof Unknown Mortal Orchestra en Deerhunter komen logeren bij De Jeugd van Tegenwoordig, of Foals op vakantie gaat met Doe Maar.

 

The Tambles
Als je snel kijkt lijkt het net alsof The Tambles uit een tijdmachine
zijn gestapt. Want naast dat de jongens eruit zien als figuranten van
uit een 60’s cult-film, klinkt ook hun garage rock als een geoliede
motor van een klassieke Chevrolet Camaro op volle toeren.

Dit najaar brengt de band hun debuutalbum uit via het Spaanse
Bickerton Records waarmee ze je beloven terug te brengen naar 1966.

Walden
Van delay doordrenkte kabbelende riffs naar psychedelische fuzz explosies. Komend uit het niets verraste het jonge Walden in de zomer van 2018 met een onverwachte show op Pinkpop, waarmee ze direct lovende recensies ontvingen. De band rondom schrijver en frontman Mees Hamer had toen nog maar weinig kilometers op de teller, maar stond al op de planken van Paradiso, Tivoli, Vera en Nieuwe Nor. De jonge honden uit het Limburgse Sittard doken vervolgens met 11 shows de Popronde in en oogstte meerdere goede live
recensies. Support shows van deWolff, The Sonic Dawn (DEN), The Grand East en The Sore Losers (BE) mag de band al op hun gig lijst bijschrijven.


Hillywood Rainbow Ball vr 18 okt ‘19
Word lid van onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste shows.

Verstuur

Binnenkort in De Vorstin:

Volg ons op spotify