Patat Met Line-up: Ciao Lucifer en Een Kasper
vrijdag 17 dec ‘21
open: 20:00u | start: 20:30u
muziek | Kleine zaal

Maandelijks oogst de Vorstin de lekkerste nieuwe acts van de Nederlandse bodem.

Voor slechts zevenenhalve euro word je tijdens Patat Met getrakteerd op artiesten die je absoluut in de gaten moet houden! Dit alles onder het genot van een patatje met en een drankje. Deze Patat Met is wél goed voor je! Deze editie eet je Patat Met… Ciao Lucifer!

Ciao Lucifer

Na tien jaar experimenteren maakte indiepop-duo Ciao Lucifer tijdens een vakantie in een klein Frans dorpje hun debuutalbum Are We Even Growing Up. Op een gegeven moment tijdens de opnames klikte het: hun jaren van experimenteren waren voorbij. Het was tijd om zichzelf aan de wereld voor te stellen. Na lovende recensies in de pers toerden ze door Europa en Indonesië voordat ze terugkeerden naar Amsterdam om tijdens de pandemie aan hun tweede album te werken.

In elke recensie die ze krijgen komt altijd één woord terug: energie. De rauwe eerlijkheid van hun compacte duo-opstelling van gitaar en drums geeft de perfecte sound voor onweerstaanbare grooves. Indie-Pop met een randje, alsof Vampire Weekend een Beatles-nummer covert op de bruiloft van The Kills.

“Ciao Lucifer verlaat geen podium zonder iedereen aan het dansen te krijgen.” 4 / 5 sterren – NRC

Een Kasper

Een beetje de grenzen over, maar toch ook wel lief. Intens, ongepolijst en een tikkie eigenwijs. Een Kasper neemt je mee in zijn wereld van realiteiten en gedachten, van mooi tot lelijk en recht voor zijn raap. De kans dat ook jij je ergens in herkent, is groot. En misschien word je er een beetje ongemakkelijk van, dat kan. En is ook zeker niet gek. Want dingen durven delen waar hij niet helemaal trots op is, of zich misschien wel voor schaamt, is wat Een Kasper
doet met zijn Nederlandstalige liedjes. Zelfs als de persoon waarover het gaat, in de zaal staat.

De van oorsprong drummer heeft een rauwe manier van gitaarspelen, die goed past bij de verhalen die hij op soms bijna kleinkunstige manier vertelt. Soms doet Kasper dat alleen vanaf het podium, soms als duo en ook met band. En dat gaat best wel lekker. Zo werd zijn project Een Kasper geselecteerd voor Popronde 2020 (OOR-talent) en opnieuw voor 2021 (ook OOR-talent), waarvoor hij tussen de 10 en 20 shows speelde. Op 16 juli was Een Kasper zijn debuut EP release ‘Nooit Meer Slapen’ met een uitverkochte show in Patronaat Haarlem en de release van zijn tweede EP staat gepland voor 9 december aanstaande in Cinetol, Amsterdam.

“Ben er klaar mee ook, dat ik niet meer rook, maar nu een sporter ben, en met vrienden praat over pull ups in plaats van over wie ik ben
Ben er klaar mee ook dat een beetje vet me gek maakt
Hoezo denk ik toch dat dat allemaal wat uitmaakt”


Comedy Cowboys do 16 dec ‘21
New Cool Collective vr 17 dec ‘21
Word lid van onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste shows.

Verstuur

Binnenkort in De Vorstin

Volg ons op spotify