;
Patat Met: EUT + Figgie + MORADO Versgebakken en krokant uit de frituur van Podium de Vorstin!
vrijdag 15 jun ‘18
open: 20:00u | start: 20:30u
vvk € 5 | deur € 5
muziek

Het maandelijkse evenement voor je portie nieuwe oogst aan bands uit Nederland. Een avond waarbij je niet alleen getrakteerd wordt op een zak biologische patat en een drankje, maar ook op een avond gevuld met nieuwe toffe bands. Deze keer zijn dat EUT, Figgie en Morado! Voor €5,- is deze Patat Met wél goed voor je.

Net als dat je mag verwachten dat onze patat lekker vers is op de avond zelf, geldt dat natuurlijk ook voor de bands waar we je op trakteren.

EUT

EUT is je nieuwe favoriete band. Met een Zweeds talent voor melodie, een Duits gevoel voor ritme, Franse flair en Brits bravoure weten ze je mee te nemen in hun energieke liveshow. Nineties-inspired rockliedjes met jengelende gitaren en een overload aan ideeën, zo onstuimig dat je van begin tot eind met een grijns mee staat te springen. Hun postpop is catchy, zonder ooit te gepolijst te klinken. EUT staat niet voor Ethiopisch Ultramarijn Transport, maar wel voor lak aan compromissen en excuses voor volwassenen om het kind in zich volledig loos te laten gaan.

In juni 2017 brachten ze eerste single ‘Supplies’ uit bij V2 Records, waarmee ze in september tot 3FM Talent werden gebombardeerd. Hierna volgden een flink aantal shows bij de Popronde en werden ze door 3voor12 genoemd in hun 12van3voor12 lijstje voor 2018. Momenteel werken ze aan hun debuutalbum. Verwacht dikke beats en mooie melodieën, popsongs in een dwangbuis over jeugdigheid en volwassen worden. Hoera voor de 90s!

 

FIGGIE

De Utrechtse band verovert steeds meer harten met hun Nederlandstalige indie songs die verrassend internationaal klinken. Je hoort een frisse mix invloeden van Porches, Unknown Mortal Orchestra en Eefje de Visser. Figgie speelde een succesvolle Popronde, gaf een zeer fijne show tijdens Noorderslag en 3voor12’s Song van Het Jaar en is in 2018 te zien op o.a. Grasnapolsky en Sniester. Let op: er zit een hoop nieuwe muziek van hen aan te komen!

 

MORADO

MORADO is een vijfkoppige, psychedelische pop band. Geïnspireerd door de jaren 60/70 psychedelica en jaren 80 sci-fi, klinken hun nummers als een kleurrijk, buitenaards oerwoud. Met catchy refreintjes, meeslepende melodieën, zweverige vintage sounds en bombastische uitspattingen weet de band je mee te nemen op een reis door hun dansbare universum.


De Dijk vr 15 jun ‘18
Word lid van onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste shows.

Verstuur

Binnenkort in De Vorstin:

Volg ons op spotify