;
Patat Met: Nachtschade + Backgammon + Blue Marble Versgebakken en krokant uit de frituur van Podium de Vorstin!
vrijdag 18 mei ‘18
open: 19:00u | start: 19:30u
vvk € 5 | deur € 5
muziek

Het maandelijkse evenement voor je portie nieuwe oogst aan bands uit Nederland. Je wordt niet alleen getrakteerd op een zak biologische patat en een drankje, maar ook op een avond gevuld met drie bands die op het punt staat door te breken! Voor €5,- is deze Patat Met wél goed voor je. Deze editie betreden Nachtschade, Backgammon en Blue Marble de friettent.

Nachtschade

Het collectief Nachtschade bestaat uit vier componisten en tekstschrijvers. De bandleden hebben ook meer gemeen dan een liefde voor zompige blues, belangstelling voor Berlijns cabaret en bewondering voor dEUS. Nachtschade is een band die hun podium niet alleen gebruiken om te entertainen, maar ook om af en toe een punt te maken. Denk echter niet dat de band bestaat uit een stel onverbeterlijke wereldverbeteraars, Nachtschade is eerst en vooral een extreem muzikale, 21ste Eeuwse rock ‘n’ roll band. Dat hun teksten ergens over gaan is mooi meegenomen en in deze tijd ook geen overbodige luxe.

 

Backgammon

“Play it fucking loud” riep Bob Dylan 50 jaar geleden tegen zijn band. Backgammon gehoorzaamt. Onder dit motto maakt de band al 5 jaar luisterrock die alle koppen naar het podium doet draaien. Na twee uitgebrachte EP’s wordt nu met Martijn Groeneveld (John Coffey, Dotan) van studio Mailmen gewerkt aan een album dat de band definitief op de kaart moet zetten.

Blue Marble

Afgelopen najaar maakte Nederland kennis met Blue Marble. Met haar catchy, dansbare pop speelde de Utrechtse band ruim 25 shows tijdens Popronde Nederland. Vlak voordat het rondreizende festival van start ging, bracht ze haar debuut-EP uit waarvan o.a. single “Gems & Gold” veel lovende reacties en airplay opleverde. In de tussentijd werkte de band aan een tweede EP, die ze op 21 februari uitbrachten.


Avrotros Muziekcafé za 19 mei ‘18
Word lid van onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste shows.

Verstuur

Binnenkort in De Vorstin:

Volg ons op spotify