;
Patat Met: Aestrid + Black Oak + Midas Versgebakken en krokant uit de frituur van Podium de Vorstin!
vrijdag 22 sep ‘17
open: 20:00u | start: 20:30u
vvk € 5 | deur € 5
muziek

Het maandelijkse evenement voor je portie nieuwe oogst aan bands uit Nederland. Een avond waarbij je niet alleen getrakteerd wordt op een zak patat en een drankje, maar ook op een avond gevuld met nieuwe toffe bands. Drie bands die op het punt staat door te breken kan je alvast checken in De Vorstin! Voor €5,- is deze Patat Met wél goed voor je. Tijdens deze editie staan Midas, Aestrid en Black Oak op het podium. Doe mij maar een patatje met, alsjeblieft!

Midas
De Amsterdamse zanger/gitarist Midas gaat als een speer. Zo stond hij dit jaar nog op Noorderslag, Bospop en Pinkpop. Met zijn band The Fudge sleepte hij de publieksprijs binnen bij De Grote Prijs van Nederland maar onder zijn eigen naam gaat hij net zo hard. Zijn debuutalbum Heavy Moon kwam in maart uit en staat vol met ijzersterke popsongs. “Heavy Moon is werkelijk een fantastische plaat om mee af te trappen en we verheugen ons nu al om hem dit jaar op vele festivals te gaan zien”, aldus PodiumInfo.

Aestrid
Aestrid, de melancholische indierock-trio uit Soest, doet het graag anders. Het debuutalbum No Map Or Address (2014) werd opgenomen in Canada en het laatste album, Silver, is in een leegstaande pand van de voormalige PTT-Post opgenomen. Geen muren, geen glas dat je van de anderen scheidt, alles in dezelfde ruimte. Alle 10 nummers van Silver werden in hele takes vastgelegd op een 16-sporen Tascam tape-recorder. Het resultaat schijnt een tikje harder te zijn dan je wellicht van Aestrid gewend bent maar absoluut live moet ervaren.

Black Oak
Great minds think alike! Dat bewijzen singer-songwriters Geert van der Velde (The Black Atlantic) en Thijs Kuijken (I Am Oak). De twee hebben de muzikale krachten gebundeld, daaruit is Black Oak ontstaan. Debuutalbum Equinox kwam in 2016 uit en staat boordevol prachtige folk melodieën. Het heeft iets weg van Crosby, Stills, Nash and Young en Bon Iver.


AVROTROS muziekcafé met o.a. Nick & Simon za 23 sep ‘17
Word lid van onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste shows.

Verstuur

Binnenkort in De Vorstin

Volg ons op spotify