Patat Met: Fokko + Marathon + Tessel Opkomend talent en een frietje met mayo
vrijdag 16 sep ‘22
open: 19:30u | start: 20:00u
muziek | Kleine zaal

Voor slechts zevenenhalve euro word je tijdens Patat Met getrakteerd op artiesten die je absoluut in de gaten moet houden!

Dit alles onder het genot van een patatje mèt. Vrijdag 16 september is het de beurt aan Fokko + Marathon + TESSEL!

Fokko

Energieke rockshow, kenmerkende directe teksten en een droogkloterige presentatie: dat is Fokko. Muzikaal is inspiratie te horen van Weezer, The Presidents of the United States of America en zo nog wat 90’s rock bands die hun weg weten met pakkende hooks en puntige songstructuren.

Begin 2021 scoorde Fokko een ware coronapunkhit met de 1 minuut en 6 seconden durende *Karin Heeft Geen Corona*, die van KINK tot QMusic op airplay kon rekenen. Er volgt een anderhalfmetertour voor zittend publiek en Fokko kanaliseert zijn opgekropte frustraties op meer bombastische wijze via single *Alles Gaat Kapot En Ik Trek Het Niet Meer*. In de zomer van 2021 trok de band zich terug in de studio om te werken aan de EP ‘FF’, die inmiddels overal te beluisteren is!

 

 

Marathon

Marathon moet net als deelnemers van de hardloopwedstrijd regelmatig van de blaren bekomen. Blaren die ontstaan door spel vol overgave, maar ook symbool staan voor de blaren waar hun generatie steeds vaker op moet zitten. Met een explosieve mix van shoegaze en postpunk uit Marathon hun frustratie over de steeds groter wordende tweedeling in de maatschappij.

Marathon beweegt zich al enkele jaren door de Amsterdamse underground; ruim twee jaar aan opgekropte frustratie heeft de band naar de oppervlakte gedreven. Eerder moesten al onder andere het SkateCafé, Slachthuis, Garage Noord en Le Guess Who?’s festival U? aan de explosie genaamd Marathon geloven. Daarnaast sleepte de band ook nog eens de Amsterdamse Popprijs in de wacht dit jaar.

De meeslepende nummers van Marathon – vol praatzang, catchy refreinen en dissonante solo’s – bieden een bemoedigend perspectief op een sombere werkelijkheid waar je soms even aan wilt ontsnappen. Dit doen ze door er goed hard over te schreeuwen. Altijd met een voetnoot van
optimisme, want zelfs onder de meest donkere dekens kun je dromen over betere tijden.

 

 

TESSEL

De lichtvoetige indie-pop van TESSEL voert je mee op een golf van quirky gitaren, groovy drums en gelaagde samenzang. Met slechts drie singles op zak was de Utrechtse band al te zien als support van o.a. Ten Fé (UK) en Waltzburg, op Motel Mozaïque en als  3voor12 talent tijdens de Popronde 2019. Vlak voor de eerste lockdown dook de viermansformatie de studio in om in Epic Rainbow Unicorn Studio’s te werken aan heel veel nieuwe liedjes. Een verzameling van persoonlijke verhalen is omgetoverd tot een debuut EP getiteld ‘Family Time’ die op 4 november 2021 onder de vlag van [PIAS] Nederland is verschenen. Hun single Magazine was afgelopen zomer nog teamsong op 3FM.

Enkele inspiraties zijn Mac Demarco, Benny Sings en Beach Fossils.


Nico Dijkshoorn & The Hank Five za 17 sep ‘22
Word lid van onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste shows.

Verstuur

Volg ons op spotify