;
Patat Met: Iguana Death Cult + Yasmine + The Hazzah Versgebakken en krokant uit de frituur van Podium de Vorstin!
vrijdag 16 feb ‘18
open: 20:00u | start: 20:30u
vvk € 5 | deur € 5
muziek

Het maandelijkse evenement voor je portie nieuwe oogst aan bands uit Nederland. Een avond waarbij je niet alleen getrakteerd wordt op een zak biologische patat en een drankje, maar ook op een avond gevuld met nieuwe toffe bands. Drie bands die op het punt staat door te breken kan je alvast checken in De Vorstin! Voor €5,- is deze Patat Met wél goed voor je. Tijdens deze editie staan Iguana Death Cult, Yasmine en The Hazzah op het podium. Doe mij maar een patatje met, alsjeblieft!

Iguana Death Cult

Veel betere garagerock dan die van Iguana Death Cult kom je niet snel tegen in Nederland. De licht ontvlambare protopunk en de met zuur overgoten psychedelica van dit viertal schept chaos als een op hol geslagen horde bijen. Het debuutalbum ‘The First Stirrings Of Hideous Insect Life’ vergroot alle elementen uit die Iguana Death Cult een van de meest geruchtmakende livebands uit de windstreken maakt. De band experimenteert met dreigende kraut, zenuwzieke 60s pop en libido-inducerende rhythm & blues. Bovendien steekt de onmiskenbare grauwe fuzz-gekte scherper, smeriger en feller de kop op dan voorheen. Iguana Death Cult is hyperproductief, zodra je het nest met je stok port vliegt en zoemt de muziek werkelijk alle kanten op!

Yasmine

Poppy liedjes die veel te hard gespeeld worden. Die pijn aan de oren doen, maar nog maanden in je hoofd zitten. Dat is in een noterndop de muziek van de Amsterdamse band Yasmine. Waarom hebben ze zoveel amps nodig? Heel simpel, omdat ze dat leuk vinden! De band, bestaande uit drie mensen, is in 2016 geboren te Amsterdam en heeft in die korte tijd al direct de finale van de Amsterdamse Popprijs gehaald.

The Hazzah

De mannen van The Hazzag vonden elkaar als jonge, ongeschoolde muzikanten in Den Haag en speelden in elk hol wat ze konden vinden. Ze werden gevormd door de rook, het bier en garagerock. Geïnspireerd door de galmende geluiden uit Californië van vroeger en van nu gaven zij hun geheel eigen draai aan deze muziek. The Hazaah is puur, ongelikt en doordrongen van een eeuwige jeugdige energie en klinkt als een dronken one night stand tussen The Black Lips en Allah-Las. Hun nieuwe EP, XEX, is ontstaan in de rauwe binnenstad van Den Haag en die ruwe randjes van de stad zijn terug te horen in de liedjes.

Voor dit concert zijn er ook fysieke kaarten te koop bij Platenhuis ’t Oor (je kunt alleen contant betalen!)


Avrotros Muziekcafé za 17 feb ‘18
Word lid van onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste shows.

Verstuur

Binnenkort in De Vorstin:

Volg ons op spotify