Patat Met: Litzberg + Teddy’s Hit + Fred Goverde Opkomend talent en een frietje met mayo
vrijdag 21 okt ‘22
open: 19:30u | start: 20:00u
muziek | Kleine zaal

Voor slechts zevenenhalve euro word je tijdens Patat Met getrakteerd op artiesten die je absoluut in de gaten moet houden!

Dit alles onder het genot van een patatje mèt. Vrijdag 21 oktober is het de beurt aan Litzberg + Teddy’s Hit + Fred Goverde!

Litzberg

‘Doorgaan’ is het haast Shaffyiaanse motto van Litzberg, zowel alter ego als band van Mathijs Peeters. De opvolger van debuut In_My_Head uit 2019 wordt in 2023 verwacht en zet de lijn krachtig verder voort op het snijvlak van gitaarpop, indie en Americana.

Laten we de naam Litzberg – vernoemd naar de Litsberg (een dal in het in Limburg gelegen natuurgebied Leudal) – even zo letterlijk mogelijk nemen. Eerst gaat Peeters voor zijn debuutplaat bergop. Over de top gaat hij in een razende afdaling langs shows op onder meer Noorderslag, Into The Great Wide Open en Paradiso. Maar direct na de finish komt hij keihard tot stilstand. Corona zorgt voor een halt.

Waar voor de ene artiest zo’n stop zou staan voor een artistiek ‘bergafwaarts’ parcours, daar besluit Litzberg juist om nog een tandje bij te schakelen. Er moet een opvolger komen. Maar dat is nog niet zo eenvoudig. ‘Ik ben niet de snelste songschrijver ter wereld,’ zegt hij met zelfkennis. ‘Mijn eerste plaat is de reflectie van materiaal waar ik langer aan heb kunnen werken.’ Voor wie het even vergeten is: Mathijs Peeters is de vroegere gitarist van o.a. Sandusky, The Gasoline Brothers en Sarah MacDougall. Pas een paar jaar heeft hij het spotlicht van de frontman opgezocht. Dat vergt enige aanpassing. Maar dat lukt prima.

Litzbergs nieuwe single ‘Delete And Start Again’ is nu overal te beluisteren:

 

 

Teddy’s Hit

Al sinds 2015 gaat het bij de Amsterdamse band Teddy’s Hit moeiteloos als het gaat om het schrijven van indie liedjes. Voor hun catchy en zorgeloze songs laat de band zich inspireren door hedendaagse post-punk en krautrock, maar de grootste inspiratiebron blijft 90’s indie, waar het allemaal begon. Zowel in hun opnames, als live op het podium weet de band feilloos hun energieke en frisse sound over te brengen. 

Na ruim vijf jaar ervaring vinden de Amsterdammers het tijd voor een debuutalbum. ‘Painters’ kwam begin 2021 uit op het label van Tim Knol; I Love My Label.

 

 

Fred Goverde

Fred Goverde en zijn band leveren prikkelende Nederlandstalige poëzie met een flinke dosis garagerock-attitude. Als The Hives, maar dan in je moerstaal. Als The Dandy Warhols, maar dan niet stoned. Met titels als ‘Je Mag Best Weten Dat Ik Nooit Aan Je Denk’ en ‘Huismus Straatkat Kutwijf’.

Overal waar de heren spelen, bevestigen ze hun reputatie als indrukwekkende liveband. Uitgeput, bezweet en met een lach van oor tot oor zwaait Goverde zijn publiek uit.

Een aanpak die zijn vruchten af begint te werpen. Zo was Frits Spits (De Taalstaat, NPO2) al zeer te spreken over “de speelse teksten” van de jonge songwriter en is de band dit jaar geselecteerd voor de Popronde en talententraject Hit The North.

3voor12 Groningen sloeg de spijker op zijn kop toen ze hun recensie van ‘goovurduh’ afsloten: “Fred Goverde? Die wil ik live zien!

 


LEGENDS of ROCK Tribute Festival vr 21 okt ‘22
3JS zo 23 okt ‘22
Word lid van onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste shows.

Verstuur

Volg ons op spotify