Patat Met: Magnetic Spacemen + Black Bottle Riot + Eelke Opkomend talent en een frietje met mayo
vrijdag 16 dec ‘22
open: 19:30u | start: 20:00u
muziek | Kleine zaal

Voor slechts zevenenhalve euro word je tijdens Patat Met getrakteerd op artiesten die je absoluut in de gaten moet houden!

Dit alles onder het genot van een patatje mèt. Vrijdag 16 december is het de beurt aan Magnetic Spacemen + Black Bottle Riot + Eelke!

Magnetic Spacemen

Een onvervalste mix van gruizige garagerock, surfy postpunk en 60’s beat, verpakt in catchy songs en een strak-van-de-energie-staande show vol met onvoorspelbare gekte. Magnetic Spacemen brengt hét feest om je na lange tijd weer eens goed aan over te geven en je flink doet verlangen naar een volle beukende pit. In de benen!.. En heel gauw!

Magnetic Spacemen maakte in het verleden al twee EP’s en een album, maar na bandbezetting wisselingen en een nieuw label voelt de nieuwe plaat ‘Papoya Poya’ misschien wel als het beste werk tot nu toe en HET begin van deze voortrazende garage trein.

Het nieuwe album werd opgenomen in een leegstaande club in Den Haag, net aan het begin van de eerste lockdown in maart 2020. Alles werd op analoge tape geslingerd door bassist Redmer Kamsma. De spanning rondom de pandemie, de angst, de illegale sfeer van rondhangen, de onbezorgdheid die bij het vuilnis kon en de onzekerheid over de toekomst geven de plaat een extra urgente trap onder zijn kont na.

For fans of: Oh Sees, FIDLAR, Pixies, Meatbodies en together PANGEA.

Black Bottle Riot

Black Bottle Riot is een Nijmeegse rockband die dit jaar tien jaar bestaat. In de afgelopen jaren speelden zij op vele binnenlandse en buitenlandse podia. In Nederland stond Black Bottle Riot op festivals als Rockin’ Park, Zwarte Cross en Down The Rabbit Hole. Poppodia, festivals en blues-kroegen, Black Bottle Riot deed het allemaal. Live shows worden omschreven als, energiek, bezield, strak en ongepolijst. Ook speelde de band supports voor o.a. ZZ Top, Blackberry Smoke, Rival Sons en Black Stone Cherry. 

In februari is het vierde album “Fire” uitgekomen. Black Bottle Riot klinkt op deze plaat als herboren. De muziek van Black Bottle Riot doet denken aan artiesten zoals: The Allman Brothers Band, Lynyrd Skynyrd en Tom Petty. 

Dikke riffs, dubbele gitaarlijnen en een strakke ritmesectie maken van BBR een stomende rockmachine. Het enthousiasme en de chemie tussen de vier Nijmegenaren werkt aanstekelijk op jong en oud. Luister zelf en laat je overtuigen! 

Black Bottle Riot bestaat uit: Simon Snel (zang, gitaar), Mike Sedee (gitaar) en Jaap van den Berg (bas) en Mark Weerts (Drums).

Eelke

‘Eelke’ is Eelke Ankersmit. Zanger, songwriter en muzikant. Hij combineert betekenisvolle teksten met gitaargedreven muziek welke varieert van alternatieve rock tot akoestische americana, geïnspireerd door The Smiths, R.E.M., Ryan Adams en vele anderen. Eelke schrijft en produceert zoals hij dat wil. Dit maakt zijn sound uniek en persoonlijk.

Live speelt Eelke zowel solo als bijgestaan door zijn driekoppige band. Sinds 2014 verschijnt er regelmatig nieuwe muziek van Eelke. Recentelijk bracht hij twee EP’s uit. ‘Mirror’ (2021) en ‘Tomorrow Same Time’ (2022), welke samen een goed beeld geven van zijn muzikale veelzijdigheid. Momenteel werkt Eelke aan zijn debuutalbum waarvan in 2023 het eerste werk zal verschijnen.


Jamsessie zo 11 dec ‘22
Daredevils vr 16 dec ‘22
Word lid van onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste shows.

Verstuur

Volg ons op spotify