;
Patat Met: PEER + Silent War + Electric Company Aangestormd talent, patat met en een drankje!
vrijdag 21 sep ‘18
open: 20:00u | start: 20:30u
vvk € 5 | deur € 5
muziek | Kleine zaal

Het maandelijkse evenement voor je portie nieuwe oogst aan bands uit Nederland. Een avond waarbij je niet alleen getrakteerd wordt op een zak biologische patat en een drankje, maar ook op een avond gevuld met nieuwe toffe bands. We openen het seizoen met PEER, Silent War en Electric Company Voor €5,- is deze Patat Met wél goed voor je.

Net als dat je mag verwachten dat onze patat lekker vers is op de avond zelf, geldt dat natuurlijk ook voor de bands waar we je op trakteren.

Electric Company
Met de nieuwe single Lets Write Another Plan zet de band een stap naar een hoger plan waarin positiviteit boven teleurstelling komt … met een beat die sterk aan Springsteen doet denken en een melodie die snakt naar de glory days van de Britpop, benadrukt de band nog meer de typische Electric Company-sound. De videoclip vormt een brug tussen de Amerikaanse en Britse invloeden van de band, die opgenomen is door Gosse Bouma in Amsterdam. De nieuwe single is gelijk ook een aankondiging van het debuut EP Tailspin die op 4 april zal verschijnen en zal ondersteund worden door een Nederlandse club tour met mede Mod Brothers Peer uit Zeeland. De band zal daaropvolgend in Ierland op een tour van twee weken haar eerste buitenlandse stappen zetten.

Silent War
Silent War is een vijfmansformatie uit Amsterdam. De indierockband is ontstaan in 2013 en heeft sinds die tijd een ware evolutie ondergaan. Nieuwe songs, een nieuwe formatie en een compleet nieuwe sound. De grootse, bombastische songs hebben ruimte gemaakt voor meer dansbare grooves met elektronische invloeden. De nieuwe sound heeft de band vast weten te leggen op een EP, die in 2018 uit zal komen. Voor deze nieuwe EP werkte de band nauw samen met producer Huub Reijnders.

De band omschrijft de nieuwe sound als een mix tussen indie en elektronische muziek. De energie uit de club, gecombineerd met stevige drums, synths en puntige gitaren. Daarnaast hebben synthesizers een steeds grotere rol gekregen binnen de band, die zich laat inspireren door bands als LCD Soundsystem, Foals en Northeast Party House.

PEER
De Middelburgse indierockband PEER stond al op menig groot festival, won tal van competities en ontvangt lovende kritieken. Op het podium is de chemie tussen de vier bandleden bijna tastbaar.Begin 2017 kondigt de band met het releasen van de single I Dont Wanna hun debuut-EP Mad For It! aan, waarvoor ze de studio in zijn gedoken met producer Huub Reijnders en BLØF bassist Peter Slager. Momenteel werken ze aan nieuw materiaal. Gaan we zeker horen deze avond!


Avrotros Muziekcafé za 22 sep ‘18
Word lid van onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste shows.

Verstuur

Binnenkort in De Vorstin:

Volg ons op spotify