;
Patat Met: The Black Marble Selection + Dakota + MOOON Versgebakken en krokant uit de frituur van Podium de Vorstin!
vrijdag 16 jun ‘17
open: 20:30u | start: 20:45u
vvk € 5,50 | deur € 5,50
muziek |

Het maandelijkse evenement voor je portie nieuwe oogst aan bands uit Nederland. Een avond waarbij je niet alleen getrakteerd wordt op een zak biologische patat in samenwerking met Kings Friet en IJs en een drankje, maar ook op een avond gevuld met nieuwe toffe bands. Drie bands die op het punt staat door te breken kan je alvast checken in De Vorstin! Voor €5,- is deze Patat Met wél goed voor je.Tijdens deze editie staan The Black Marble Selection, Dakota & Mooon op het podium. Doe mij maar een patatje met, alsjeblieft!

The Black Marble Selection

The Black Marble Selection is een Tilburgse formatie van zes muzikaal ongeschoolde vrienden met een gedeelde passie voor Sixties/Rhythm & Blues/Garage en Beat. De band leden zijn spontaan samengekomen vanuit de gezamenlijke drang om een vergeten Sixties sound nieuw leven in te blazen. Denk aan pakkende fuzz-riffs, een swingende beat en een flinke dosis reverb.
Het is hard gegaan in de korte historie van de band. Vanaf de release van hun EP (2014, eigen beheer) en hun knallende performance bij DWDD speelde de band in 2014 en 2015 talloze shows in clubs, platenwinkels en op veel festivals. Ook gingen ze op toer met The Kik en ook speelden ze in cafés tijdens de Popronde 2015. Het eerste album Under Her Spell (2015) was succesvol en leverde o.a. een 2e optreden op bij DWDD.
Na het plotseling vertrek van hun zanger dook de band begin 2016 meteen de studio in en nam 11 nieuwe nummers op. Het vertrek leverde nieuwe energie en creativiteit op. De nieuwe songs zijn sixties georiënteerd en verrassend. De band gebruikt meer instrumenten dan voorheen. De zang van gitarist Erik Bus past perfect in de nieuwe stijl.
Platenmaatschappij V2 Records is enthousiast en bood de band meteen een internationaal contract aan. Sinds eind februari 2017 toert de band met hun nieuwe plaat door Nederland en België.

Dakota
Ken je dat gevoel? Je wilt alleen maar op de bank liggen, je ogen dicht doen en wegdromen bij goede muziek
Het is 2010. Dakota, een jonge Amsterdamse band timmert flink aan de weg. Lisa, Tessa, Lana en Annemarie staan in gerenommeerde zalen, worden opgepikt door 3voor12, bereiken de finale van de Amsterdamse Popprijs, spelen een succesvolle Popronde en brengen een EP uit, die goed wordt ontvangen. Niets lijkt een zegetocht in de weg te staan. En dan gaan ze uit elkaar.
Het is 2016. Dakota is weer bij elkaar! Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. De vraag was dan ook niet of, maar wanneer ze weer samen zouden komen. Nu dus. Met Juriaan JJ Sielcken (Jett Rebel/Lucas Hamming) werd de EP genaamd Leda opgenomen, die laat horen waarom een doorstart eigenlijk onvermijdelijk was.
Dakota heeft haar sound gevonden in deze 6 nummers tellende EP die het best te omschrijven is als dromerige indie-pop die je van tijd tot tijd stevig wakker schudt. De EP wordt op 26 oktober 2016 gereleased in OT301 Amsterdam. Daarna zal de band nog op verschillende plekken in het land spelen.
Maar het allerbeste nieuws is dat we nog niet van Dakota af zijn. Nog lang niet.

Mooon
MOOON, drie buurneefjes uit Aarle-Rixtel die met een flinke dosis muziek de buurt onveilig maken. Met hun garage/blues met diverse surf invloeden en een vleugje psychedelica speelde ze de afgelopen drie jaar in allerlei zalen en op festivals. Ze werden een aantal keer gevraagd om met Afterpartees te spelen, waaronder op hun album release en slotconcert. De stevige baslijn van Tom de Jong, flinke drums van Gijs de Jong en de bluesy gitaar van Timo van Lierop maken deze band compleet. Invloeden uit de jaren ’60 en ’70 zijn zeker aanwezig! Vorig jaar speelde MOOON nog tijdens de Popronde vele shows door heel het land. De komende tijd speelt de band nog als vaste support bij The Black Marble Selection en op vele festivals. Later dit jaar wordt het langverwachte debuutalbum verwacht, uiteraard met de single ‘Mary You Wanna’. De grootste hit van de band met over de 50.000 views op YouTube!

Voor dit concert zijn er ook fysieke kaarten te koop bij Platenhuis ’t Oor (je kunt alleen contant betalen!)AVROTROS muziekcafé met o.a. Gers Pardoel za 17 jun ‘17
Word lid van onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste shows.

Verstuur

Binnenkort in De Vorstin:

Volg ons op spotify