;
Prince Tribute Band supported by Sublime FM
vrijdag 20 apr ‘18
open: 20:00u | start: 21:00u
vvk € 12,50 | deur € 12,50
muziek

De dood van Prince in april 2016 kwam als een grote schok. Een aantal Nederlandse topmuzikanten kreeg het verzoek om te spelen op de herdenking van deze legende. De muzikale klik tussen hen bleek magisch en het gerucht dat er een geweldige Prince Tribute Band was ontstaan, ging als een lopend vuurtje.

De Prince Tribute Band is spontaan ontstaan in onze eigen Vorstin.

De muzikanten zijn stomend, funky en van een ongelofelijk hoog muzikaal niveau! 
Je kunt eenvoudigweg niet stil op je stoel blijven zitten, je swingt mee, of je nou wilt of niet! Van Kiss tot Controversy en van 1999 tot Cream, de hits komen allemaal voorbij.

De bandleiders zijn singer-songwriter en gitarist Jessy Hay, een van de top sessiegitaristen van Nederland, speelt onder meer met; Ruth Jacott, Big Black & Beautiful en Wicked Jazz Sounds, en toetsenist Anan den Boer (bekend van Alain Clark, Kane).

De twee vocalisten zijn David Dam, een veelzijdig zanger en daarnaast ook een belachelijke goede entertainer en heeft onder andere met The Voice of Holland mee gedaan, en Kris Rietveld, een vocaal kanon. Hij staat bekend om zijn muzikaliteit en veelzijdigheid. Ook het Prince jasje past hem goed, en hij draagt het met trots. De ritmesectie bestaat uit bassist Nick Kamphuis (Fluitsma & Van Tijn, Pleun (TVOH) and Lisa Lois sings Adèle), drummer Willem van der Krabben (Jett Rebel, Melphi en Tim Akkerman).

De blazerssectie bestaat uit een van de beste trombonisten van Nederland, Efe Erdem (Anouk, Doe Maar) en de enige vrouw in de band, saxofoniste en componiste Kika Sprangers, een van de grootste jazztalenten in Nederland. Sprangers werd in 2015-2016 geselecteerd als leider van de saxofoonsectie van het NJJO, ook wel het Jong Oranje van de jazz genoemd.

Purple Party – afterparty Prince Tribute Band (toegang vanaf 23.00 uur – gratis)
Wij begrijpen heel goed dat je na Prince Tribute Band nog niet naar huis wilt. Daarom komt DJ Fanculo tot in de late uurtjes de lekkerste funk, pop, rock, R&B en soul platen draaien. De afterparty begint direct nadat de band klaar is.

Voor dit concert zijn er ook fysieke kaarten te koop bij Platenhuis ’t Oor (je kunt alleen contant betalen!)

Kom alvast in de stemming met de Spotify playlist van Sublime FM!


Avrotros Muziekcafé za 21 apr ‘18
Word lid van onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste shows.

Verstuur

Binnenkort in De Vorstin:

Volg ons op spotify