;
Procol Harum Legendarische band komt voor het eerst naar Hilversum
zaterdag 15 jan ‘22
open: 20:30u | start: 21:30u
muziek | Grote zaal + Foyer

Dit is het verplaatste evenement van 27 februari 2021. Tickets blijven geldig voor deze nieuwe datum. Tickethouders hebben een mail ontvangen met meer informatie.

De samenstelling van Procol Harum is in de loop der jaren vaak veranderd, maar zanger/pianist Gary Brooker en tekstschrijver Keith Reid zijn de constanten. In 2022 komt de band voor het eerst naar De Vorstin!

Wie kent niet de prachtige nummer-één-hit A Whiter Shade of Pale? Het lied wordt in 1967 een enorm internationaal succes en behoudt tot op de dag van vandaag de magie. Hun eerste album, Procol Harum, verschijnt en ook de volgende elpees vinden hun weg naar een groot en trouw publiek, vooral in het buitenland. Uit die jaren stammen hits als Homburg (1967) en A Salty Dog (1969).

Ook in de jaren 70 is Procol Harum mateloos populair met nummers als Nothing but the Thruth (1974) en Pandora’s Box (1975). De band heeft als een van de eerste groepen succes met een symfonieorkest. In samenwerking met het Edmonton Symphony Orchestra verschijnt in 1972 de hit Conquistador. Nadat ze een tijdje niet samen waren, besluiten Gary en Keith in 1991 om weer te gaan touren. Dit doen ze nog steeds, met als voorlopig hoogtepunt voor ’t Gooi hun komende optreden op 15 januari 2022.


Spinvis za 8 jan ‘22
Fernando Lameirinhas (POR) vr 28 jan ‘22
Word lid van onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste shows.

Verstuur

Binnenkort in De Vorstin

Volg ons op spotify