;
Procol Harum A Whiter Shade of Pale, Salty Dog en Homburg
zaterdag 19 sep ‘20
open: 20:30u | start: 21:30u
vvk € 42,50 | deur € 42,50
muziek | Grote zaal + Foyer

De muzikanten, sinds het begin van de jaren zestig bij elkaar, gaan de geschiedenis in als de wegbereiders van de progressieve rock. De samenstelling van de band is in de loop van de jaren vaak veranderd, maar zanger/pianist Gary Brooker en tekstschrijver Keith Reid zijn constanten. In 2020 komt de band in de originele formatie voor het eerst naar de Vorstin!

Wie kent niet de prachtige nummer-1-hit A Whiter Shade of Pale van de Britse band Procol Harum? Het lied wordt een enorm internationaal succes! Het eerste album, Procol Harum, verschijnt en ook de volgende elpees vinden hun weg naar een groot en trouw publiek, vooral in het buitenland. Uit die jaren stammen de hits Homburg (1967) en A Salty Dog (1969).

Ook in de jaren ’70 is Procol Harum mateloos populair met nummers als Nothing but the Thruth (1974) en Pandora’s Box (1975). De band heeft als een van de eerste groepen succes met een symfonieorkest. In samenwerking met het Edmonton Symphony Orchestra verschijnt de hit Conquistador in 1972.


Jennie Lena za 19 sep ‘20
Marley75 by Rootsriders do 24 sep ‘20
Word lid van onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste shows.

Verstuur

Binnenkort in De Vorstin:

Volg ons op spotify