;
Rachel Kramer | Albumpresentatie
dinsdag 16 okt ‘18
open: 20:00u | start: 20:15u
vvk € 17,50 | deur € 17,50
muziek | Grote zaal

Rachel Kramer, bekend van o.a. K-otic, brengt haar debuutplaat ‘Home’ uit. Dit doet ze met een albumpresentatie op 16 oktober in de Vorstin!

De afgelopen jaren stonden voor Rachel Kramer in het teken van verandering. Ze viel 50 kilo af en luistert, misschien wel voor het eerst in haar carrière, naar zichzelf. Geïnspireerd door artiesten als Dolly Parton, The Dixie Chicks, Carrie Underwood en Adele is ze de afgelopen tijd in zowel Nederland als Nashville hard aan het werk geweest om haar debuutplaat Home af te maken: “Het was altijd al mijn droom om naar Nashville te gaan en toen ik daar in de studio zat met grootheden die met Dolly Parton hebben gespeeld was het heel onwerkelijk. Mijn liedjes kwamen voor mijn ogen tot leven. Rob Crosby (bekend van zijn werk met o.a. Lady Antebellum, Ilse deLange en The Common Linnets) en Leon Priest hebben er als klap op de vuurpijl ook nog voor gezorgd dat ik in het wereldberoemde Bluebird Cafe op kon treden. Voor mij was dat echt een bevestiging, ik kan dit gewoon aan”.

Lang is Rachel bang geweest om muziek op te nemen en helemaal voor zichzelf te vechten: “In één van mijn nieuwe liedjes zing ik: I let the fools talk for a while, made mistakes and Ive learned to get back on the road. Zo voelt het ook echt, ik heb te lang niet geluisterd naar mezelf. Niet dat ik gedwongen werd om dingen te doen, het was gewoon nooit precies wat ik wilde of het klopte niet helemaal. Nu is dat wel zo, ik wil alleen maar met mensen werken die geloven in wat ik kan, niet in wat zij denken dat ik moet doen. Misschien is het maar goed dat ik nu pas met een album kom, ik denk dat ik er eerder niet klaar voor was en natuurlijk is het dan super om te horen en voelen dat mensen net zo enthousiast zijn over mijn plannen als ik zelf. Na 17 jaar heb ik ein-de-lijk een solo album gemaakt, niet zomaar een single maar echt een album. Alles wat ik nu doe is eerlijk, geen maskers meer op. Popliedjes met een country vibe. Dit is wie ik ben.”

De liedjes op Home zijn allemaal autobiografisch, ze staan voor de transformatie die Rachel heeft doorgemaakt: “Op de plaat staan liedjes speciaal voor mijn verloofde, mijn dochtertje maar ook voor mezelf. Alles wat ik binnen heb gehouden komt er nu uit. Daarom heet het album ook Home, ik nodig mensen letterlijk uit om binnen te kijken. Samen met Hebe Vrijhof (songwriter) en Jack van de Ven (producer) heb ik geprobeerd alles zo puur mogelijk te houden. Best eng hoor, zo’n album.”


Mary Gauthier wo 17 okt ‘18
Word lid van onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste shows.

Verstuur

Binnenkort in De Vorstin:

Volg ons op spotify