;
Raices Cubanas Cubaanse avond!
zaterdag 02 feb ‘19
open: 20:00u | start: 20:30u
vvk € 25 | deur € 27,50
muziek | Grote zaal

Laat u op sleeptouw nemen door de muzikale klanken van Cuba! Op dit heerlijke Caribische eiland werden in de afgelopen eeuwen de invloeden van Spaanse (snaar) muziek vermengd met de ritmische slaginstrumenten uit Afrika. Resultaat: geweldige dansbare muziek, vol passie en emotie.

Raices Cubanas is een charanga band die bestaat uit 5 professionele musici en een zangeres. Allen zijn van geboorte Cubanen!
De naam van de band zegt het al : Roots of Cuba. Zij gaan echter niet alleen terug naar het Cuba van vroeger. Maar in de ogen van Cubanen wordt de groep als één van de beste vertolkers van de traditionele Cubaanse muziek beschouwd.

Met een variatie aan muziekstijlen zoals salsa, son, bolero, guaracha, tumbao en latin-jazz komt de Cubaanse zon in ieder theater.
Raìces Cubanas treedt al ruim 15 jaar met zeer veel succes op in Nederland en is een graag geziene gast in veel theaters. Naast een vast repertoire van wereldberoemde Cubaanse nummers, komt zij ieder seizoen met een verrassend nieuw repertoire van bekende Cubaanse en eigen composities.

De nieuwe show zal bestaan uit 2 x 45 minuten met een pauze. Als extra zal er direct aansluitend op de 2e set, een 15 minuten durende Fusion act plaatsvinden tussen de traditionele Cubaanse muziekstijlen en hedendaagse popmuziek.

De korte 3e set wordt gedaan onder de naam The ABC Soundmachine waarbij de fusie tussen traditionele Cubaanse muziekstijlen en hedendaagse popmuziek centraal zal staan. Geen tribute maar een heerlijke cross-over van verschillende muziekstijlen. Bekende pophits uit de 60ties 70ties 80ties en daarna, worden in een latin jasje gestoken, en natuurlijk met blue suède Shoes eronder.

Samenstelling band:
Raúl Rafael Fernández: Bandleider / Lead Zang
Yudith Collazo: Lead Zang
Andy Fernández: Piano & Keyboards
Ernesto Paz: Bas /Zang
Enrique Sariol : Timbales
Ivan Sant Ives : Trompet / Zang en Percussie
Leonardo Morgado: Saxofoon, Dwarsfluit en Zang


Americana Rising 2019 zo 3 feb ‘19
Word lid van onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste shows.

Verstuur

Binnenkort in De Vorstin:

Volg ons op spotify