Rainbow Ball Met optredens van o.a. Kate Ryan, Julia Zahra, Miss Abby OMG
vrijdag 07 okt ‘22
open: 20:00u | start: 20:00u
muziek | Grote zaal

Afgelopen edities waren één groot feest, daarom is de Rainbow Ball op 7 oktober weer terug in De Vorstin. Kate Ryan, Julia Zahra, Miss Abby OMG en Stevie Stunner zijn al bevestigd.

Inmiddels is de Rainbow Ball niet meer weg te denken en is met recht dé aftrap van de Hilversumse Rainbow Week. Het belooft weer een toffe avond te worden waar positiviteit en inclusiviteit de boventoon voeren.

Onderstaande artiesten zijn al aangekondigd voor deze editie van Rainbow Ball:

Kate Ryan

De kans is groot dat je meer dan eens een hit van deze Belgische in je hoofd hebt. In 2002 brak Kate door bij het grote publiek met haar megahit ‘Désanchantée’ en sindsdien is ze niet meer weg te denken uit de dance-pop scene van Nederland, België en Frankrijk. De zangeres heeft inmiddels diverse prijzen in de wacht gesleept waaronder twee TMF-Awards voor Beste Clip en Beste Vlaamse Zangeres.

Naast haar doorbraakhit zijn har zelfgeschreven hits als ‘Libertine’, ‘Ella Elle L’a’ en ‘Voyage Voyage’ ook heerlijk materiaal om op los te gaan. We zijn vereerd dat deze pop/dance legende wil aansluiten bij de Rainbow Ball!

 

 

Julia Zahra

De 25-jarige pop/soul artiest Julia Zahra is geboren in de Verenigde Staten en woont in Nederland. Toen ze pas 18 jaar was won ze de talentenjacht The Voice of Holland als jongste winnares ooit. Als begenadigd gitarist en zangeres genereerde ze hierna snel bekendheid: haar eerste album (met coversongs) kwam binnen op nummer 1, waarna ze uitvoerig in Nederland toerde. In 2015 boekte Julia opnieuw (internationaal) succes met de release van ‘Just An Illusion’ van de band BZN in landen als Indonesië, delen van Azië, Norwegen, Namibië en Zuid-Afrika.

Vorig jaar kwam haar eerste eigen album genaamd Remedy uit. Een plaat over sociale en politieke problemen die Julia aan het hart gaan. Daarnaast staan onderwerpen als zelfreflectie en persoonlijke groei centraal. We zijn blij om Julia Zahra aan de line-up toe te kunnen voegen! 

 

Miss Abby OMG

De Braziliaanse drag queen Abby OMG staat bekend om haar prachtige verschijning en overvloed aan energie. Met haar passie voor performance verkreeg Abby OMG sterrenstatus in zowel binnen- als buitenland en trad ze op plekken als Milkshake en Mysteryland. Je kunt haar kennen het eerste seizoen van Drag Race Holland, waar ze de finale haalde. Daarnaast heeft Abby al drie Superball Awards op haar naam staan (Europa’s grootste drag-competitie), was ze finalist bij Miss Travestie Holland en won ze de titel ‘Beste Nieuwkomer’ bij de Belgische Showqueen Awards.

Laat het maar aan Abby over om ‘OMG!’-momenten te creëren tijdens het Rainbow Ball!

Stevie Stunner

Stevie Stunner was de verrassing van het laatste seizoen van ‘The Voice of Holland’, waar haar auditie viral ging. Stevie’s eigen debuutsingle genaamd ‘Phoenix’ is onlangs uitgekomen. Ze zei hierover: “‘Phoenix’ gaat eigenlijk echt over hoe ik me voel. Ik ben iemand die hard werkt om de beste dragqueen en artiest te zijn. Deze song gaat over je eigen dromen achternagaan, zelfs als anderen er niet in geloven. Stevie Stunner is een vocalist en visuele designer uit Den Haag. Haar stem is één uit een miljoen en het wordt tijd dat meer mensen haar verhaal en stem te horen krijgen.

 

Belle and The Beats

Als een samenwerking tussen Isabel ‘Belle’ Zoeteweij en producer-componist Gil Lopez, combineert Belle and The Beats elektronische sounds met een verscheidenheid aan instrumenten. Samen vindt het Amsterdamse duo een manier om hun muzikale diversiteit te mengen tot moderne poëzie. Dit in combinatie met Belles sterke vocalen is een gouden combinatie. Haar verhalen komen naar voren door het gebruik van thema’s als seksualiteit, fysieke en emotionele machtsverhoudingen, persoonlijke groei en zelfdestructie.

Op het podium komt Belles godin-achtige alter ego ‘Qetesh’ tot leven. Het is een verwijzing naar de gelijknamige Egyptische godin van liefde en seksueel genot. Ze verschijnt door middel van symbolische visuals en sensuele bewegingen, en weet het publiek onmiddellijk te beroeren. Geïnspireerd door sterke performers zoals Lana Del Rey, Leonard Cohen en Grace Jones, durft Belle de verschillende kanten van haar poëtische en provocerende persoonlijkheid te laten zien. Haar nummers verwijzen dan ook vaak interculturele symboliek en vrouwelijkheid.

Op 10 mei 2022 bracht Belle and The Beats’ hun debuutalbum ‘Qetesh’ uit. 3voor12 schreef hier een mooie recensie over. Hun werk was eerder te zien tijdens het tv debuut op de VPRO en met een interview op de NieuwsBV bij radio 2 over hun cover van Leonard Cohen’s ‘You Want it Darker’.

 

Hou de website en onze sociale media in de gaten voor updates over de line-up!


Eric Vloeimans with Licks & Brains vr 7 okt ‘22
Word lid van onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste shows.

Verstuur

Volg ons op spotify