;
ROBIN + Angelo Boltini Filmisch, jazz en progressieve rock
vrijdag 13 sep ‘19
open: 21:00u | start: 21:15u
vvk € 10 | deur € 12,50
muziek | Kleine zaal

ROBIN en Angelo Boltini bundelen de krachten voor een avondvullende show. Deze double bill met deze opkomende talenten beloofd een fijn concert te worden voor liefhebbers van Bon Iver, Patrick Watson en Jose Gonsales.

ROBIN
Bestaande uit gitarist/zanger Robin Scherpen en drummer/producer Yordi Petit. Zij hebben elkaar tijdens de tour met Herman van Veen leren kennen. Onlangs hebben zij met z’n tweeën een album uitgebracht. Het album is volledig gecomponeerd, geproduceerd, opgenomen, ingespeeld en gemixt door Robin en Yordi zelf.

Stel je voor dat je in een ruimte staat waar je omringd bent door instrumenten: drums, piano, gitaren, bas, synthesizers, microfoons en een laptop om alles meteen op te nemen. ROBIN werd geboren uit een perfecte storm van muzikale creativiteit, waarbij Robin’s duizenden liedjesideeën en Yordi’s duizenden ideeën voor het arrangeren ervan werden samengebracht.

Angelo Boltini
Drie jaar geleden bracht Angelo een eerste album uit, Paper Planes, zelf
geproduceerd en in eigen beheer. Het leverde hem optredens in verschillende
radioshows op, en een tour met de Popronde. Daarnaast zette hij zijn muzikale talent in voor andere artiesten en speelde onder meer met Thijs van Leer, Bo Saris en Nana Adjoa. En daar komt tóch dat circus om de hoek kijken: vorig jaar toerde hij vijftig optredens lang rond met Wintercircus Arlette Hanson. Hij schreef het merendeel van de muziek zelf en fungeerde als orkestleider.

Maar die eigen muziek bleef trekken. Al snel na Paper Planes begon hij aan een nieuw project, wat uiteindelijk Human After All zou worden; het album dat in januari moet verschijnen. De productie besteedde hij ditmaal uit en wel aan Attie Bauw, bekend van zijn werk met The Scorpions, Judas Priest en in eigen land De Staat, Racoon en 3JS. De plaat is een conceptalbum, met een zorgvuldig opgebouwde spanningsboog van begin tot eind, waarvan de afzonderlijke nummers echter ook op eigen benen kunnen staan. Muzikaal komt Angelo uit de hoek van de jazz en progressieve rock, al vergelijkt producer Bauw zijn geluid het liefst met een kruising tussen Prince en Peter Gabriel. Filmisch, intens: het is in elk geval uniek.


Ad Visser & Rousseau do 12 sep ‘19
Avrotros Muziekcafé za 14 sep ‘19
Word lid van onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste shows.

Verstuur

Binnenkort in De Vorstin:

Volg ons op spotify