;
Ruben Hoeke – RH 25 years on tour Support door Hoochie Mama
zaterdag 25 nov ‘17
open: 21:00u | start: 21:00u
vvk € 15,50 | deur € 15,50
muziek

Gitarist Ruben Hoeke kun je plaatsen in het rijtje muzikanten die de Nederblues en Rock naar een hoger niveau hebben getild. Sinds zijn eerste optreden in 1992 tourt hij onafgebroken door Nederland en speelde hij op festivals in Denemarken, Duitsland, België, Estland, USA, Ierland, Luxemburg en Curaçao. Op 25 november staat hij in Hilversum, natuurlijk in podium de Vorstin met de lokale powerblueshelden Hoochie Mama als support!

Sinds 2004 koerst hij met zijn Ruben Hoeke Band zijn eigen weg. Naast het fulltime muzikantschap geeft Ruben succesvolle gitaarworkshops, organiseert sessies en festivals, en levert naast zijn naast zijn eigen columns dikwijls bijdragen aan bladen als Music Maker, De Gitarist, Gitaar Plus. Hij wordt ingezet als sessiemuzikant, componeert muziek in uiteenlopende genres en deed radio interviews met o.a. Slash, BB King, Johnny Winter, Jools Holland, Randy Newman, Buddy Guy, John Mayall, Sam Brown en Walter Trout. Door de jaren heen speelde hij met tientallen nationale en internationale muzikanten en in bands als Skelter, JURA, Kenneth Harder, Roberto Jacketti & the Scooters en Thé Lau & Band. Tevens is hij is mede-eigenaar van MZM Productions.

In 2006 verschijnt van zijn Ruben Hoeke Band het debuutalbum ‘SUGAR’ (Tour de France cd/Best verkochte R&B cd 2006) waarop diverse Nederlandse topmuzikanten acte de présence geven. In 2008 wordt Ruben door Nederlandse collega muzikanten verkozen als ‘Nederlands Beste Gitarist’ en ontvangt hij een officiële Gemeentelijke oorkonde wegens zijn ‘grote bekwaamheid als gitarist’. Na het album ‘COEXIST’(2010) wordt Ruben in de zomer van 2011 benaderd door de Engelse gitarist Mick Taylor. De samenwerking komt vroegtijdig tot een stop wanneer Taylor verzocht wordt zich opnieuw bij The Rolling Stones te voegen. Op 23 maart 2013 presenteert de RHB het derde album ‘LOADED’ in een volledig uitverkocht Paradiso te Amsterdam. 2014: Rubens JURA project krijgt een vervolg en in maart wordt hij door lezers van het toonaangevende blad ‘De Gitarist’ gekozen als ‘Beste Blues-Rock Gitarist Benelux’. In april 2015 wordt Ruben onderscheiden met een ‘Dutch Blues Award’ en verschijnt van JURA het album ‘River Songs’. Eind 2015 ontvangt Ruben het eerste prototype van de door hem ontworpen ‘Radix Ruben Hoeke Model’ signature gitaar die geproduceerd wordt in het land van zijn voorouders; Indonesië. In 2015 wijzigt de samenstelling van de RHB en vormen, naast Ruben, zijn drummende broer Eric Hoeke, zanger Lucas Pruim en bassist Paul Brandsen de basis. In de zomer van 2016 wordt Ruben gevraagd de komende jaren op tournee te gaan met de Amerikaanse zangeres Beth Hart.

Na een korte twijfel periode kiest hij toch voor zijn eigen thuis en muziek. Het nieuwe RHB album ‘SONIC REVOLVER’ wordt op 23 september in Europa uitgebracht en wordt algemeen omschreven als ‘een van de beste album van 2016’. Eind 2016 gaat Ruben op tournee met gitarist Jan Akkerman. Diverse media omschrijven Ruben als een ‘stergitarist van wereldklasse’ en ‘een van de grootste eigentijdse Nederlandse gitaristen.’ Met zeer lovende recensies op zak trekt de RHB in 2017 en 2018 weer ten strijde met ‘Een grote mix van vette Rock, Soul, Pop, zompige Boogie en stampende Rhythm & Blues!’

Voor dit concert zijn er ook fysieke kaarten te koop bij Platenhuis ’t Oor (je kunt alleen contant betalen!)


TOKO! za 25 nov ‘17
Word lid van onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste shows.

Verstuur

Binnenkort in De Vorstin:

Volg ons op spotify