;
Soulmachine Vette funk en dampende soul
vrijdag 22 dec ‘17
open: 20:00u | start: 20:30u
vvk € 10 | deur € 10
muziek

De Gooise formatie Soulmachine komt op vrijdag 22 december weer naar Podium de Vorstin. De band staat bekend als een van de weinige Nederlandse bands die alle soul- en funkhits uit de jaren zestig, zeventig en tachtig speelt zoals ze bedoeld zijn. Speciaal voor deze avond vullen ze hun authentieke soulrepertoire aan met een verrassend uitstapje naar de kerst!

Een betere naam had de elfkoppige soulformatie niet voor zichzelf kunnen bedenken, want een soulmachine is het! De band bestaat uit twee zangers, twee zangeressen, slag/sologitaar, bas, drums, toetsen en een strakke blazerssectie bestaande uit tenorsax, altsax en trompet. Kortom: een professionele soulband die elke zaal op z’n kop zet met vette funk en dampende soul. Soulmachine speelt pure authentieke soul en funk met krakers als I’m A Soulman, I Feel Good en andere onvergetelijke hits van o.a. James Brown, Otis Redding, Aretha Franklin en Tina Turner.

De toenemende populariteit van de groep is vooral te danken aan het feit dat de muzikanten dichtbij de bron zitten. De muziek is puur, vrolijk en tijdloos. Dát gecombineerd met het eindeloze enthousiasme van de artiesten en de steeds groter wordende drang van mensen om hun jeugd weer te herleven met de hits van toen, maakt Soulmachine tot een razend succes. Daar komt bij dat Soulmachine zich duidelijk weet te onderscheiden van andere bands binnen het genre. Een optreden valt of staat met de performance en Soulmachine blinkt daarin uit. De groep weet de connectie te maken met het publiek en de muziek écht over te brengen.


foto: Lex Putman

Als Soulmachine optreedt, gaat het dak eraf. De band bewijst keer op keer dat soul nog steeds leeft. De muziek dwingt je simpelweg tot dansen. Vrijdag 22 december bewijst Soulmachine dat weer in Podium de Vorstin. Verwacht naast een mix van oude, authentieke soul en hedendaagse dampende hits van onder andere Otis Redding, James Brown, Aretha Franklin, Tina Turner, Trijntje Oosterhuis, Stevie Wonder en Amy Winehouse tijdens deze editie ook een aantal soulvolle kerstnummers! Dof je dus weer lekker op en trek vooral gemakkelijke schoenen aan, want Soulmachine belooft weer een stomende, dampende funky avond te worden vol met de lekkerste soul!

Voor dit concert zijn er ook fysieke kaarten te koop bij Platenhuis ’t Oor (je kunt alleen contant betalen!)


Tijdmasjien vr 22 dec ‘17
Word lid van onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste shows.

Verstuur

Binnenkort in De Vorstin:

Volg ons op spotify