;
Soweto Soul Tributes the musical soul of the townships
donderdag 03 mei ‘18
open: 20:00u | start: 20:30u
vvk € 19,50 | deur € 19,50
muziek

Soweto Soul brengt de muzikale ziel van de townships, de Zuid-Afrikaanse buitenwijken, naar Hilversum. Producer/gitarist Joep Pelt brengt hiervoor zeer diverse Zuid-Afrikaanse musici samen. Stijlen als pennywhistle jive, hiphop, mbaqanga en kwaito worden samengesmolten. Het resultaat is een dynamische show die de menigte zal bewegen!

Joep Pelt is een echte ‘gitaar-globetrotter’. Muzikaal opgevoed aan de modderige oevers van de Mississippi en de Niger door artiesten als R.L. Burnside en Ali Farka Touré trekt Joep regelmatig de wijde wereld voor nieuwe projecten. Het idee voor Soweto Soul ontstond toen Joep in 2010 voor het eerst Zuid-Afrika bezocht voor een NTR-radiodocumentaire. Hij ontdekte dat veel oudere Zuid-Afrikaanse muziekhelden ondanks hun enorme muzikale verdienste werkeloos thuis zitten, terwijl een nieuwe generatie artiesten naarstig zoekt naar een eigen muzikale identiteit temidden van het Amerikaans hitparadegeweld.

Joep Pelt bracht musici bij elkaar die zelden of nooit met elkaar in contact komen, zoals de rapper Zuluboy, pennywhistle-legende Lemmy Special Mabaso, Soul Brothers-organist Black Moses Ngwenya, Shangaan-zanger Penny Penny en hiphopsensatie Gigi Lamayne. Het resultaat is het album Soweto Soul: een nieuw geluid, gebouwd op Zuid-Afrika’s rijke muzikale voedingsbodem. Het creatieve proces van Soweto Soul werd vastgelegd door filmmakers Bart Verhoeven en Jesse Bom voor de gelijknamige documentaire.

De Live-show van “Soweto Soul” is een combinatie van live-optredens, met de documentaire over het maken van het album. Welkom in de wereld van “Soweto Soul”!

“Music that appeals to both black and white, young and old.” ********

“The concert blurs the boundaries between different musical worlds.”


Ex Misfits MICHALE GRAVES (USA) vr 4 mei ‘18
Word lid van onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste shows.

Verstuur

Binnenkort in De Vorstin:

Volg ons op spotify