;
Splitsing & Jazzpolitie voorprogramma Bas Bons
zaterdag 10 jun ‘17
open: 21:00u | start: 21:15u
vvk € 20 | deur € 20
muziek |

De SplitsPolitie is een band samengesteld uit de voormalige bands Splitsing en de Jazzpolitie waarvan Peter Groot Kormelink de zanger was. In 2014 stonden de Nederpopbands voor het eerst onder deze paraplu op het podium en dat bleek een waanzinnig succes.

Splitsing begon in 1983 als een vakantieuitstapje van de muzikanten van Rocktheatergroep Werk in Uitvoering uit Groningen. Dat resulteerde in een eerste grote hit Wind en Zeilen in 1985 en later in 1987 Recht uit het Hart. Na het uiteenvallen van de groep Splitsing volgt na een droomaanbod van platenmaatschappij Van Records in 1993 een album opname met Fluitsma en van Tijn dat resulteert in de Jazzpolitie en hun regelrechte grote hit Liefdesliedjes!

Meerdere muzikale hoogtepunten volgen waaronder een tweede top 40 hit Ze Zijn Terug een Zilveren Harp en in 1994 hun tour langs acht bevrijdingsfestivals met het nummer Bommen en Granaten.de Jazzpolitie houdt op te bestaan in 1998. Naar aanleiding van een verzoek om op Retropop te komen optreden, slaan in 2014 zes leden van voormalige bezettingen onder aanvoering van wederom zanger Peter Groot Kormelink de muzikale handen nog eens ineen om te herproeven en lekker op te treden!
Bas Bons verzorgt op 10 juni het voorprogamma. Hij was al een veelgevraagd sessiemuzikant, maar toch besloot Bas Bons (1984) dat het anders moest en dat het tijd was voor zijn eigen verhaal. Dat bleek een gouden greep: binnen no-time zat de Amersfoorter aan tafel bij De Wereld Draait Door, deed hij mee aan een tv-programma van Giel Beelen en zat hij bij laatstgenoemde in de radio uitzending. Op 5 maart 2017 verscheen zijn debuutalbum ‘WAKKER’, met elf Nederlandstalige popliedjes, in de traditie van De Dijk, Acda & De Munnik en Marco Borsato.

Voor dit concert zijn er ook fysieke kaarten te koop bij Platenhuis ’t Oor (je kunt alleen contant betalen!)VLAFLIP za 10 jun ‘17
Word lid van onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste shows.

Verstuur

Binnenkort in De Vorstin:

Volg ons op spotify