Steffen Morrison Rasartiest in het nu-soul genre
vrijdag 10 feb ‘23
open: 20:00u | start: 20:45u
muziek | Kleine zaal

De soulvolle rasartiest Steffen Morrison gaf eind 2021 nog een zeer geslaagde show in De Vorstin. Daarom komt hij het op 10 februari 2023 nog eens dunnetjes overdoen!

Steffen Morrison werd geboren op een donderdagochtend in 1978 in ’s lands hospitaal in Paramaribo. In een arbeiderswijk midden in de stad Paramaribo wordt hij deels opgevoed door zijn oma, die een directe afstammeling is van het Akan volk uit Ghana. In de 11 jaren die hij in Suriname vanaf zijn geboorte doorbrengt is muziek het bindmiddel voor Steffen en zijn jeugdvrienden. Het is dan ook geen verrassing dat Steffen jaren later zijn doorbraak bij het Nederlandse publiek beleeft na zijn deelname aan The Voice Of Holland, het definitieve startschot van zijn muzikale carrière.

Nadat Morrison in 2016 zijn EP Just Another Man uitbrengt gaat het hard. Naast verschijningen op de nationale tv en radio en een succesvol festivalseizoen wordt de single Old Enough to Know Better uiteindelijk verkozen tot Top Song op NPO Radio 2. In het najaar van 2017 trekt Steffen zich terug met muzikale buddy’s Andy Platts (Young Gun Silverfox), Luke Juby (Emeli Sandé, Leona Lewis) en songwriter/producer TJ Oosterhuis om te werken aan nieuw materiaal. Het resultaat is het album Movin’ On dat op 30 maart 2018 is verschenen. In 2019 gaat de soulzanger voor het eerst de theaters in met zijn eigen productie The Art Of Being Human waar hij het Nederlandse publiek kennis laat maken met de verhalen achter de artiest Steffen Morrison en zijn repertoire. Inmiddels heeft hij ook zijn eerste stappen gezet in het buitenland met meerdere uitverkochte shows in Spanje.

Soul Revelation
Met zijn nieuwe album Soul Revolution gaat Morrison op zoek naar de puzzelstukjes die zich vormen tot de man die hij vandaag de dag is geworden. Een belangrijk onderdeel hiervan is zijn jeugd in Suriname. Een veel terugkerend onderwerp op het album is dan ook de symboliek die Morrison vanuit de cultuur van zijn voorouders meekrijgt. “Dromen vertellen je vaak genoeg heel veel over jezelf, ze vertellen over je afkomst, over je cultuur en zelfs over je toekomst. In de eeuwen oude slaven rituelen zijn verschillende rituelen beschreven die vanuit Ghana naar Suriname zijn meegenomen. Een van de rituelen gaat over een adelaar genaamd “opete”.
Vanaf mijn jeugd heb ik heel vaak een droom gehad waarin in ik kon vliegen. Bij de laatste droom die ik had heb ik de stoute schoenen aangetrokken en de droom gedeeld met mijn familie. Zodoende kwam ik achter de connectie. Vliegen in mijn dromen staat voor imperfectie accepteren, een schermheer zijn voor mijn naaste en loskomen van alle belemmeringen die mij weerhouden van doorgroeien als mens, man, artiest en vader” beschrijft Steffen. Dit maakt Soul Revolution een zeer persoonlijk album waarop de soulzanger meer dan ooit laat zien wie er achter de artiest Steffen Morrison schuilgaat.

Het schrijfproces start al snel na de release van het album Movin’ On.“De eerste drie songs die ik samen met mijn buddies Andy Platts en Luke Juby op het Engelse platteland heb geschreven voor het album zijn; You’ve Been Hit by a Butterfly, Old Fashioned en You Can’t Stop Loving.. De songs zijn ontstaan vanuit een organische zoektocht naar de mooiste woorden waarmee we classic evergreen songs konden creëren.” Niet lang hierna
krijgen ook de andere songs vorm. Let Us Not Wait Too Long is een ode aan zijn in 2014 overleden zus en ontstaat tijdens een sessie met TJ Oosterhuis. Where I Wanna Be ontstaat na een jamsessie op gitaar met Danny Vera, de groove voor True To Myself krijgt vorm in een tourbus naar het vliegveld van Valencia en titeltrack Soul Revolution is het gevolg van twee woorden die wekenlang door Steffens hoofd spoken.

Met het tien nummers tellende album levert Morrison een bijzondere, persoonlijke toevoeging aan het moderne soul genre. Het volledige album Soul Revolution is verschenen op 9 oktober 2020.

 

 


LEGENDS of ROCK Tribute Tour vr 10 feb ‘23
Time Bandits ft. Alides Hidding za 11 feb ‘23
Word lid van onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste shows.

Verstuur

Volg ons op spotify