Stillwave + Larkins + Jibber, Jabber & The Jams Een avond vol shoegaze, indiepop én garagerock
donderdag 16 nov ‘17
open: 20:00u | start: 20:30u
vvk € 12 | deur € 12
muziek |

Liefst dertien keer voer de Utrechtse band Stillwave de Noordzee over om in de UK legendarische zalen plat te spelen. Speciaal voor hun ‘Sell Another Soul Tour’ komen ze naar Hilversum en nemen ze Larkins (UK) en Jibber, Jabber & The Jams mee. In andere woorden, op 16 november gaan we met deze drie bands van indiepop naar shoegaze met een omweg via garagerock.


Stillwave

Stillwave is een alternative / shoegaze trio uit Utrecht bestaande uit Michaël van Putten, Marcel Jongejan en Joris Keijzer. Met een bijzondere melancholische sound, een reputatie voor indrukwekkende liveshows en een groeiende Britse fanbase belooft Stillwave een van de meest spraakmakendste acts van de winter van 2017/2018 te worden. Recent voer de band voor de 13e keer de Noordzee over voor optredens in legendarische zalen zoals The Social in Londen, The Cavern Club in Liverpool en The New Adelphi Club in Hull. In Nederland werden ondermeer de Melkweg, het Patronaat, Tivoli, Ekko, Sugarfactory, twee Bevrijdingsfestivals en meer dan tien venues tijdens de Popronde aangedaan. Stillwave heeft eerder dit jaar in een vervallen pand samen met producer Jurriaan Sielcken (o.a. van Jett Rebel en Lucas Hamming) het debuutalbum opgenomen. Deze wordt in november 2017 uitgebracht.

Larkins
Manchester’s next arena act” zei de schrijver bij Manchester Evening News en “Big bold anthems of the future” zei Radio X. In Engeland voorspellen ze een giga grote toekomst voor Larkins. Geen gek toekomstbeeld voor de indie-pop band, die de legendarische Gorilla (Manchester) uitverkocht eerder dit jaar. De plaat Sugar Sweet heeft zich als een razend vuurtje verspreid in de Verenigd Koninkrijk en op 16 november zal de Vorstin hetzelfde lot verwachten. Bring on the British!

Jibber, Jabber & The Jams
De naam Jibber Jabber & the Jams klinkt bijna even lekker als de muziek, catchy surfriffs met een punksausje. Een gruizig gitaargeluid. Jibber Jabber & the Jams herken je meteen. De band laat zich inspireren door onder andere Ty Segall en Thee Oh Sees. Aan het begin van dit jaar kwam DEMO 2017 uit, met daarop een groezelige garage-surf-stonermix.


Popronde zo 12 nov ‘17
Patat Met: Max Meser + My Blue Van + Maggie Brown vr 17 nov ‘17
Word lid van onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste shows.

Verstuur

Binnenkort in De Vorstin:

Volg ons op spotify